Κυριακή
28
Νοέμβριος
TOP

Γιάννης Πλάγος-Άλκης Ρέντης: Πρώτη επαφή στο χώμα με το Citroen C3 Rally2 της Ad-Momentum Racing

Τα πρώτα αγωνιστικά χιλιόμετρα σε χωμάτινες συνθήκες με το νέο Citroen C3 Rally2, πραγματοποίησε λίγες ημέρες πριν την συμμετοχή του στο ΕΚΟ-Ράλλυ Ακρόπολις στην κατηγορία WRC3, το πλήρωμα των Γιάννη Πλάγου-Άλκη Ρέντη της Ad-Momentum Racing.

Σωστή προετοιμασία…

Μετά τις ασφάλτινες δοκιμές προετοιμασίας που είχαν πραγματοποιήσει τον Ιούλιο στην περιοχή της Τσακώνας, ώστε να γνωρίσουν τις βασικές λειτουργίες του γαλλικού “όπλου” τους, οι Γιάννης Πλάγος-Άλκης Ρέντης είχαν την πρώτη τους επαφή την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, σε χωμάτινες συνθήκες ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα ενόψει του Εθνικού μας αγώνα που διεξάγεται στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

Υπεύθυνος για την διοργάνωση των συγκεκριμένων δοκιμών προετοιμασίας ήταν ο Στέλιος Φάκαλης, ιδιοκτήτης της V Team Project (εταιρεία διοργάνωσης και προετοιμασίας εκδηλώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού).

Τόπος των δοκιμών ήταν ένα κομμάτι ειδικής διαδρομής κοντά στην πόλη της Λαμίας. Η επιλογή αυτή έγινε με γνώμονα την καλύτερη πληροφόρηση για τις συνθήκες που θα συναντήσει το πλήρωμα των Γιάννη Πλάγου-Άλκη Ρέντη στο φετινό ΕΚΟ-Ράλλυ Ακρόπολις. Δίπλα στο πλήρωμα καθόλη την διάρκεια των δοκιμών προετοιμασίας ήταν ο ιδιοκτήτης την Ad-Momentum Racing, John Χρήστου.

Το βάπτισμα του πυρός…

Το πλήρωμα από νωρίς το πρωί σε συνεργασία με την Tagai Racing Technology (TRT), η οποία επιμελείται το αυτοκίνητο, έκανε τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε η προσαρμογή του να είναι ταχύτερη. Άλλωστε ο Γιάννης Πλάγος, θα οδηγούσε σε χωμάτινες συνθήκες έπειτα από 13 χρόνια!

Καθώς οι τελευταίες ρυθμίσεις και η ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία κάποιων μηχανικών συστημάτων στο Citroen C3 Rally2 ολοκληρώθηκε, έφτασε η στιγμή το πλήρωμα να ξεκινήσει το πρόγραμμα των δοκιμών.

Το γαλλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο “στήθηκε” στην αφετηρία της ε.δ. και το βάπτισμα του πυρός για τους Γιάννη Πλάγο-Άλκη Ρέντη σε χωμάτινη επιφάνεια ήταν γεγονός!

Τα πρώτα περάσματα για το πλήρωμα ήταν αναγνωριστικά, καθώς προσπάθησαν να βρουν τα πατήματα τους και να προσαρμοστούν στις καινούργιες συνθήκες.

Κάθε πέρασμα τους ήταν και ταχύτερο, με το πλήρωμα να αποκτά εμπιστοσύνη στο Citroen C3 Rally2 και να πιέζει ακόμη περισσότερο. Μετά από αρκετά γρήγορα περάσματα οι Γιάννης Πλάγος-Άλκης Ρέντης, επέστρεψαν στο service της ομάδας ώστε να γίνουν διάφορες ρυθμίσεις και να συνεχίσουν και πάλι το πλάνο των δοκιμών τους.

Η βοήθεια του Mads Ostberg

Δεν διαβάσετε λάθος, ο Νορβηγός οδηγός αγώνων Mads Ostberg, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με εργοστασιακές ομάδες στο WRC, πραγματοποίησε και αυτός σήμερα τις δικές του δοκιμές (θα διαβάσετε προσεχώς), ενόψει της δικής του συμμετοχής στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στην κατηγορία WRC2, με Citroen C3 Rally2.

Ο Νορβηγός οδηγός στην ανάπαυλα των δικών του δοκιμών, συνομίλησε με το ελληνικό πλήρωμα και τους βοήθησε, δίνοντας τους πολλές πληροφορίες στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να οδηγηθεί το Citroen C3 Rally2, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα. Εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους παρευρισκόμενους το πόσο ακριβής ήταν στις πληροφορίες ο πολύπειρος Mads Ostberg.

Στοχευμένες αλλαγές…

Η ομάδα της TRT, έπειτα από τις οδηγίες του Γιάννη Πλάγου, πραγματοποίησε αλλαγές στην ανάρτηση, στο διαφορικό αλλά και στα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου.

Έπειτα από τις καινούργιες ρυθμίσεις στο Citroen C3 Rally2, και με τις πληροφορίες για τον τρόπο οδήγησης του αυτοκινήτου που έδωσε στο πλήρωμα ο Mads Ostberg, ο Γιάννης Πλάγος ανέβασε τον ρυθμό του, τοποθετώντας το αυτοκίνητο με μεγαλύτερη ευκολία στην είσοδο των στροφών, έχοντας παράλληλα καλύτερο έλεγχο στο φρενάρισμα σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Το πλήρωμα αφού ολοκλήρωσε τα 80 χιλιόμετρα αγωνιστικών δοκιμών επέστρεψε στην τέντα της ομάδας TRT. Εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους και να ακούσουμε τις εντυπώσεις τους.

Διαβάστε παρακάτω όσα μας είπε ο Γιάννης Πλάγος, ο Άλλης Ρέντης και ο ιδιοκτήτης της Ad-Momentum Racing, John Χρήστου.

Γιάννης Πλάγος

Επιστροφή στο χώμα πως ήταν η αίσθηση;

“Το να επιστρέφω και πάλι στο χώμα και με αυτοκίνητο Rally2, είναι κάτι το μοναδικό. Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή είχα αρκετό άγχος, καθώς μετά από 13 χρόνια αποχής από το χώμα είναι πάρα πολλά. Πέρασμα με το πέρασμα, μαθαίναμε το αυτοκίνητο και τις αντιδράσεις του. Κάναμε αρκετά λάθη στην αρχή αλλά σιγά σιγά το βρήκαμε και ανεβάσαμε τον ρυθμό μας σταδιακά. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε κάτι καθώς για εμάς αποτελεί η σημερινή δοκιμή ένα μεγάλο “σχολείο”.

Πως είναι το Citroen C3 Rally2 στην οδήγηση;

“Είναι ένα πραγματικό αγωνιστικό, απίστευτο στην οδήγηση με πολύ δύναμη και καταπληκτικές αναρτήσεις. Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εκφράσω ολοκληρωμένη άποψη, αλλά από αυτά τα λίγα χιλιόμετρα που κάναμε, αισθάνθηκα άνετα”.

Είδαμε να συνομιλείς με τον Mads Ostberg, σου έδωσε πληροφορίες για τον τρόπο οδήγησης και για τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, σε βοήθησαν αλήθεια;

“Το να σε βοηθά ένας οδηγός σαν τον Mads, το θεωρώ μεγάλη τιμή. Οι πληροφορίες του ήταν πολύτιμες για εμένα και με βοήθησε ώστε να αποκτήσω μεγαλύτερη σιγουριά. Θα ήθελα να με πάει και μια βόλτα δεν σας το κρύβω”.

Σε λίγες ημέρες το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ξεκινά, πως νιώθεις;

“Είμαι πολύ χαρούμενος και το περιμένω με ανυπομονησία, εύχομαι να πάνε όλα καλά. Εμείς θα οδηγήσουμε με μυαλό και ελπίζω να αποδώσει”.

Άλκης Ρέντης

Πως είναι από πλευράς συνοδηγού το “διάβασμα”, σε ένα αυτοκίνητο Rally2;

“Όλα έρχονται ταχύτερα, για αυτό και οι πληροφορίες πρέπει να είναι πιο άμεσες. Το βρήκαμε από νωρίς οπότε όλα κύλησαν ομαλά”.

Η αίσθηση σου για το νέο Citroen C3 Rally2;

“Αρμόδιος για να σας απαντήσει είναι ο Γιάννης, ωστόσο είναι πιο ασφαλές και απίστευτα σταθερό”.

John Χρήστου

Δοκιμές προετοιμασίας για την Ad-Momentum Racing και το πλήρωμα της σήμερα πως νιώθετε;

“Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί όλα κύλησαν ομαλά. Ο Γιάννης και ο Άλκης έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα και με χαροποίησε ιδιαίτερα”.

Σε λίγες ημέρες ξεκινά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, έχετε άγχος για την συμμετοχή σας;

“Ξέρετε υπάρχει το δημιουργικό άγχος, αυτό το οποίο σε κάνει να θέλεις να πετύχεις τον στόχο σου. Μακάρι να τα καταφέρουμε, έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα για την δική μας συμμετοχή”. _Γ.Τ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΑΒΟΣ

πηγη