Παρασκευή
27
Μάιος
TOP

Γίνε «η ελπίδα και ο ήρωας κάποιου ανθρώπου!» – 6η Εθελοντική Αιμοδοσία στην Καλαμάτα

Έρευνες έχουν δείξει ότι το 75% του πληθυσμού μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του να χρειαστεί μετάγγιση αίματος. Με αυτόν τρόπο αποτυπώνεται πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν οι απαραίτητες ποσότητες, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οι πάσχοντες υπομεταγγίζονται. Όμως, για ασθενείς με μεσογειακή αναιμία δεν υπάρχουν αναβολές – για εκείνους η μετάγγιση αίματος είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Κάθε χρόνο περίπου τέτοια εποχή η αιμοδοσία στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη, ενώ οι ανάγκες είναι συνεχείς. Αποτέλεσμα αυτού είναι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα ψυγεία και στα αποθέματα για αίμα. Την ίδια ώρα, η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιδεινώσει την κατάσταση, καθώς μερίδα του κόσμου ακόμα φοβάται να πάει σε νοσοκομεία ή όπου άλλου πραγματοποιούνταν εθελοντικές αιμοδοσίες.

Το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας διοργανώνουν την 6η Εθελοντική Αιμοδοσία.

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο “Αλ. Κουμουνδούρος” από τις 09:00 έως και τις 13:00 καλούνται όλοι να προσφέρουν όχι μόνο δέκα λεπτά από το χρόνο τους αλλά μέσω μιας αλληλέγγυας πράξης να γίνουν «η ελπίδα και ο ήρωας κάποιου ανθρώπου!». Προσφέροντας το πολυτιμότερο δώρο. Λίγο αίμα… Αυτό είναι το μήνυμα της εθελοντικής αυτής αιμοδοσίας «Μην σταματάς ποτέ. Μπορείς να γίνεις η ελπίδα και ο ήρωας κάποιου ανθρώπου!»