Η ξυλιτόλη, ένα γλυκαντικό με λίγες θερμίδες, που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης, μπορεί να συνδέεται, όμως, με σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού και θανάτου σε άτομα που την καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες, σύμφωνα με νέα έρευνα.
«Δώσαμε σε υγιείς εθελοντές ένα τυπικό ρόφημα με ξυλιτόλη, το υποκατάστατο ζάχαρης, για να δούμε πόσο υψηλά θα φτάσουν τα επίπεδα και αυξήθηκαν 1.000 φορές», ανέφερε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Δρ Stanley Hazen, διευθυντής του Κέντρου Καρδιαγγειακής Διαγνωστικής και Πρόληψης στο ερευνητικό ινστιτούτο Lerner Research Institute της Cleveland Clinic.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Πηγή: www.newsit.gr