Κυριακή
2
Οκτώβριος
TOP

H Εκκλησία μπαίνει στην καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών με εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου σε όλους τους ναούς (video)

«Οι χριστιανοί ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν» είναι ο τίτλος της εγκυκλίου «Προς το λαό» που απέστειλε προς τις Μητροπόλεις η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με σκοπό να διαβαστεί στους ναούς όλης της χώρας και να παρακινηθούν ιερείς και πιστοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

Ουσιαστικά, η Εκκλησία εντείνει τη δράση της υπέρ των εμβολιασμών, και με δώδεκα ερωτήσεις-απαντήσεις δίνει σαφείς διευκρινίσεις για όλες τις καίριες απορίες που μπορεί να διατυπωθούν από τους πιστούς. Χαρακτηριστικές οι αναφορές του Εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτη Ιλιού, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα στην τηλεόραση Best, ο οποίος έκανε λόγο για απαντήσεις που δίνονται σε πολλά και διαφορετικά ερωτήματα των πιστών «κι έτσι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά αμφιβάλλουν ή και φοβούνται βρίσκουν απαντήσεις εκεί και πιστεύω ότι έτσι θα πειστούν για το τί είναι καλύτερο για την αντιμετώπιση της πανδημίας που ζούμε…».

Το ερώτημα που πολλοί πιστοί θέτουν στους εκπροσώπους της Εκκλησίας, εάν υπάρχει φάρμακο για τον κορωνοϊό, έθεσαν στη συνάντηση που έγινε με τον κ. Τσιόδρα και, όπως είπε ο κ. Αθηναγόρας η απάντηση που έλαβαν ήταν πως παρότι γίνονται έρευνες «προς το παρόν εκείνο που έχουμε στα χέρια μας είναι το εμβόλιο!»