Παρασκευή
19
Ιούλιος
TOP

Η αναβάθμιση του Βιολογικού και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο επίκεντρο των συναντήσεων Βασιλόπουλου στην Αθήνα

Επαφές του Δημάρχου στην Αθήνα για έργα του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας

Διαδοχικές προγραμματισμένες συναντήσεις για θέματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στην Αθήνα χθες, Τρίτη 12 Απριλίου 2022.

Σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τις προτάσεις που έχει υποβάλει η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, όσον αφορά τη διαχείριση της λυματολάσπης, την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού και την επέκταση του δικτύου ακαθάρτων σε Άρι, Άμμο και Μικρομάνη. Επίσης, σχετικά με το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, υπήρξε ενημέρωση ότι έχει λάβει την πρώτη θετική αξιολόγηση και αναμένεται, πλέον, η απόφαση ένταξης, προκειμένου το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης. Κατά την ίδια συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας παρείχε ενημέρωση στον Δήμαρχο σχετικά με την πορεία υλοποίησης των έργων της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση απορριμμάτων, με την εκτίμηση ότι εντός του έτους ο Δήμος Καλαμάτας θα μεταφέρει τα απορρίμματά του στη μονάδα που κατασκευάζεται στην Καλλιρόη.

Εν συνεχεία στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Δήμαρχος είχε επαφές με στελέχη του ΥΜΕΠΕΡΑΑ για θέματα που αφορούν την πορεία έργων όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου με την αξιοποίηση ΑΠΕ, η επαναδημοπράτηση για την ολοκλήρωση κατασκευής του Ανοιχτού Θεάτρου, το έργο της ενίσχυσης και επάκτασης του δικτύου οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης, της κατασκευής του Πράσινου Σημείου του Δήμου Καλαμάτας κ.ά.

Όσον αφορά θέματα αρμοδιότητας «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.», ο Δήμαρχος συμμετείχε σε συνάντηση με τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και στελέχη του Οργανισμού. Σχετικά με τις παρεμβάσεις στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού για τις εργασίες υγρομόνωσης και θερμομόνωσης θα υπάρξει ανάδοχος εντός των επόμενων ημερών. Επίσης έχει εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ποσό και εκκινεί ο διαγωνισμός για εργασίες αποκατάστασης ενανθρακώσεων φέροντος οργανισμού. Συνολικά οι παρεμβάσεις στο πρώην Πολυκλαδικό θα αγγίξουν το 1,2 εκατ. €. Επίσης, για το έργο επισκευής στα κτήρια των Δημοτικών Σχολείων Άνω και Κάτω Άμφειας εντός του επόμενου 15νθημέρου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον οριστικό ανάδοχο. Το έργο της προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος κεντρικού κλιματισμού – αερισμού  στο Κλειστό της “Τέντας” υλοποιείται, ενώ σύντομα θα υπάρξουν νέα και για τις μελέτες των ειδικών σχολείων.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμαρχος είχε εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη, για τα εν εξελίξει έργα που χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα «Φιλόδημος» και «Αντώνης Τρίτσης». Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας αναμένει αποφάσεις ένταξης για σειρά έργων που έχει υποβάλει προς χρηματοδότηση στα εν λόγω αναπτυξιακά προγράμματα.

Τέλος, συναντήσεις -μεταξύ άλλων στο ΥΠΕΝ- είχε ο Δήμαρχος με κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες με αντικείμενο τη μεγάλη διεκδίκηση του Δήμου μέσω της πρότασης με τίτλο «Στρατηγικές αστικές παρεμβάσεις για την ολοκληρωμένη ανάπλαση του κεντρικού τμήματος της πόλης της Καλαμάτας», προϋπολογισμού 9,4 εκατ. €.