Δευτέρα
25
Οκτώβριος
TOP

Η δίδυμη παραλία της διάσημης Βοϊδοκοιλιάς με το παράξενο όνομα.. και τις “παραδόσεις” [βίντεο]

Ιδιαίτερες είναι οι εικόνες πάνω από παραλία στην περιοχή της Μεθώνης Μεσσηνίας η οποία θυμίζει τη διάσημη σε όλους Βοϊδοκοιλιά.

Αρχικά, αν και μοιάζει πολύ στο σχήμα και στη διάταξη με τη διάσημη Βοϊδοκοιλιά, και παρότι επικοινωνεί με τη θάλασσα από στενό δίαυλο είναι άσχημη στο χρώμα (καφέ) και άσημη και ελάχιστοι τη γνωρίζουν.

Επίσης, υπάρχει στην αριστερή πλευρά της ένα περίεργο σύμβολο από πέτρες (μάλλον ανθρώπινης προέλευσης) μαζί με τα αρχικά «A.U.T.». Η σημασία που συμβόλου και των αρχικών είναι άγνωστη.

Για την ονομασία της έχουν διασωθεί δύο παραδόσεις:

Κατά την πρώτη ένας παπάς, ο όποιος είχε μεταβεί εκεί, είδε στην ακτή ένα λαγό. Έτρεξε να τον πιάσει και αυτός κολυμπώντας πήγε προς το στόμιο. Τον ακολούθησε ο παπάς και όταν έφθασε στο βαθύ μέρος, επειδή δεν γνώριζε να κολυμπά πνίγηκε.

Η δεύτερη εκδοχή λέει η περιοχή ήταν αλώνι, στο όποιον αλώνιζαν τα σιτηρά. Ό παπάς πήγε εκεί να αλωνίσει γιορτινή ημέρα και δεν λειτούργησε στην εκκλησία. Τότε έγινε σεισμός και γκρεμίστηκε ή περιοχή, σχηματίστηκε η λίμνη, ή δε παραγωγή του παπά καταστράφηκε.

Κατά μήκος των τοιχωμάτων της βόρειας πλευράς του περάσματος, διαγράφονται στον ασβεστόλιθο αλλεπάλληλα καταποντισμένα ίχνη ακτογραμμής σε βάθη από 1 έως 7 μ. περίπου.Στη λίμνη αυτή έως τούς πρώτους μετακατοχικούς χρόνους οι γυναίκες μετέφεραν με τα γαϊδούρια δεμάτια λινάρια και σπάρτα, τα όποια άφηναν εκεί για δυο ημέρες μέσα στο νερό και εν συνεχεία τα μετέφεραν στα σπίτια τους για να αρχίσει η επεξεργασία στον αργαλειό για να υφάνουν λινά σεντόνια, έλαιόπανα κ.α.

ΠΗΓΗ