TOP

Η δυσαρέσκεια στο… κόκκινο και τα προβλήματα κάτω… από το χαλί (video)

Η δυσαρέσκεια των πολιτών και τα προβλήματα που κρύβονται κάτω από το… χαλί συνθέτουν το σκηνικό στην Ελλάδα του 2024, όπου η ακρίβεια και το «τέρας» του πληθωρισμού έχουν στραγγίξει τις δυνάμεις των Ελλήνων που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα. Η απογοήτευση εμφανέστατη και εν όψει ευρωεκλογών.

“Η απογοήτευση του κόσμου παρά την ελπίδα που …πεθαίνει τελευταία, είναι μεγάλη”, όπως σημείωσε ο Νίκος Μπελογιάννης.

Με τον βηματισμό προς τις εκλογές της 9ης Ιουνίου να εντείνεται και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές των κομμάτων να περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, ο Διευθυντής της τηλεόρασης BEST έστρεψε το βλέμμα στον κόσμο και εστίασε στα καθημερινά και τα μείζονα προβλήματα που τον ταλανίζουν. Τα αναποτελεσματικά μέτρα, η διαιώνιση της οικονομικής αστάθειας -αν όχι των συνθηκών εξαθλίωσης – έχουν οδηγήσει τα ελληνικά νοικοκυριά στην απόγνωση και αυτό αποτυπώνεται στην ίδια τη στάση του κόσμου.

«Δυστυχώς υπάρχει πλήρης απογοήτευση. Εν όψει ευρωεκλογών για να πάρουν την ψήφο μας όλοι τάζουν “λαγούς με πετραχήλια”, σημείωσε ο κ. Μπελογιάννης χαρακτηρίζοντας ως το πλέον σημαντικό πρόβλημα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες «Ο κόσμος δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι! Οι μισθοί είναι πάρα πολύ χαμηλοί. Η αισχροκέρδεια; Κι από την άλλη πλευρά, οι επιχειρηματίες – δεν μιλάω για το δημόσιο- μπορεί να καλεστούν να δώσουν ένα 100αρικο ή και παραπάνω πώς να τα δώσουν; Δεν βγαίνει κανένας!”

«Κι από την άλλη», όπως είπε «έχουμε τον υπουργό οικονομικών που λέει ότι έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του ότι μέχρι του χρόνου θα κυκλοφορούν όλοι με κάρτες…» διερωτώμενος εάν ο Πρωθυπουργός ακούει, κι αν αντιλαμβάνεται το όλο πρόβλημα για να βάλει στην εξίσωση το ζήτημα της φοροδιαφυγής και την κυβέρνηση που φαίνεται να αναζητά φοροφυγάδες στις λαϊκές αγορές, βάζοντας ταμειακές μηχανές και pos «…εκεί είναι η φοροδιαφυγή κ. Μητσοτάκη; Στις γυναίκες που πουλάνε τις αγκινάρες; Στις τομάτες, στο μαϊντανό; Το πάρτι που κάνουν οι μεσάζοντες και όλοι αυτά τα πράγματα;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης.

Τα ζητήματα ή καλύτερα τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα πολλά και άλυτα… με πιο πρόσφατο τις ελληνοποιήσεις και την αδυναμία των παραγωγών να βγάλουν τα προς το ζήν αφού ακόμα και «η μεσσηνιακή πατάτα δεν μπορεί να «πιάσει» τιμή 0,50 ευρώ ένα κιλό! Αν είναι δυνατόν! Τα παιχνίδια είναι με τις εισαγωγές. Ελληνοποιούνται οι Αιγυπτιακές και έχουν πάρει όλες τις αιγυπτιακές!»

Εν όψει των ευρωεκλογών αποκαλυπτικό και το ευρωβαρόμετρο. Ακρίβεια, υγεία, αγροτική παραγωγή είναι στα ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στη λίστα ενδιαφέροντος και προβληματισμού των Ελλήνων.  «Πού βρήκαν την ανάπτυξη; Πού τα βρήκαν αυτά τα δισεκατομμύρια; Που ζούνε στο χρυσό κλουβί τους ζούνε; Ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος κα η ψήφος θα είναι ηχηρή!» εκτιμώντας πως σε ποσοστό η ΝΔ θα βρεθεί κάτω από το 30% χαρακτηρίζοντάς το γεγονός ως «είναι πολύ πιθανό!»

Οι πρόσφατες «σφυγμομετρήσεις» δείχνουν η διαφορά 16,3% μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, απουσία εναλλακτικής πρότασης. «Θα δούμε τι θα γίνει… Εγώ εισπράττω πάντως πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια και κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του κου Μητσοτάκη», εμμένοντας στα μεγάλα προβλήματα επιμένουν και «κρύβονται κάτω από το χαλί» για να σταθεί και στην “επιστράτευση” προσώπων όπως αυτό της κα Πατουλίδου, την οποία χαρακτήρισε «ως ένα δυνατό χαρτί στη Βόρεια Ελλάδα».

«Περιμένουν όλοι από τον τουρισμό» και εξέφρασε την ανησυχία του καθώς εκτός συνόρων δυο πολεμικά μέτωπα αποδεικνύουν πόσο εύθραυστα είναι όλα . Και δεν είναι μόνο αυτά. Και σε επίπεδο υποδομών οι ρυθμοί φαίνεται να ολισθαίνουν και τα μεγάλα έργα μένουν στο ράφι… « Εξήγγειλε πριν τόσα χρόνια το δρόμο Καλό Νερό — Τσακώνα, το φράγμα στα Φιλιατρά, τα δίκτυα. Που είναι;». Καλώντας και τις υπηρεσίες της περιφέρειας να ενεργοποιηθούν σε όλα τα επίπεδα.

Την ίδια ώρα το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας θα βρεθεί σε κοινό τραπέζι διαλόγου στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου της GAIA Επιχειρείν που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα και το οποίο θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση Best, με ευρωπαϊκή αναφορά καθώς στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα βρεθούν πολλά και σημαντικά πρόσωπα που συνδέονται με όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στη διαμόρφωσε των επόμενων στόχων.

Την έναρξη του συνδρίου θα πραγματοποιήσει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατά το παρελθόν στάθηκε με έναν τρόπο “προφητικός” για τις εξελίξεις και μια σειρά από θέματα που απασχολούν και το βασικότερο ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας.

Η αθρόα εισαγωγή κι αυτά που “φώναζε” και η Ένωση Μεσσηνίας  για τους κινδύνους που ελλόχευαν για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και για την ελιά καλαμών, έρχονται να επιβεβαιωθούν με τον πιο ζημιογόνο τρόπο, αφού πλέον το “ελεύθερο” έχουν Τούρκοι και Αιγύπτιοι θα πουλάνε ελιές καλαμών. Αυτό θα το πληρώσει όλη η Ελλάδα.  Το “φώναζε” η Ένωση δεν το κατάλαβε κανένας, και ο Καραμπάτος βγήκε κι έκανε συστάσεις και δεν του απάντησε κανένας! Ο οποίος τελικά βρήκε και ο σωτήρας των σωτήρων! Δεν του απάντησε κανένας… που λέει στο τέλος ότι ήταν δίκαιη η απόφαση…» είπε με αγανάκτηση ο Νίκος Μπελογιάννης για να καυτηριάζει την όλη αδράνεια γύρω από το εμβληματικότερο, ίσως, προϊόν της χώρα μας.