Πέμπτη
18
Ιούλιος
TOP

Η εικόνα της Μυρτιδιώτισσας και η κάρα Οσίου Θεοδώρου σε Γύθειο, Καλαμάτα, Πύλο και Κορώνη

Νέα «έξοδος» της Εικόνας της Μυρτιδιώτισσας, αυτή τη φορά με την κάρα του Οσίου Θεοδώρου, ανακοινώθηκαν από τις Οικείες Μητροπόλεις υποδοχής. Συγκεκριμένα, στις 12 και 13 Ιουνίου θα βρίσκονται στο Γύθειο όπου θα τελεσθούν Εσπερινός και Λειτουργία στους ναούς Αγίου Γεωργίου και Αναλήψεως αντίστοιχα και θα ακολουθήσει αγιασμός στο Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, το οποίο στεγάζεται σε κτήριο που ανήκει στο Προσκύνημα Μυρτιδίων και έχει ανακαινισθεί πρόσφατα.

Ακολούθως, στις 13 Ιουνίου θα υποδεχθούν την εικόνα και την αγία κάρα στο ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, όπου θα γίνει δοξολογία και την επομένη θα ακολουθήσουν όρθρος και Θεία Λειτουργία και το απόγευμα Εσπερινός και Παράκληση.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου θα γίνουν Όρθρος και Λειτουργία στον ίδιο ναό στην Καλαμάτα και το απόγευμα θα μεταβούν στην Πύλο στο ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου όπου θα γίνει Εσπερινός και το πρωί της επομένης 16 Ιουνίου θα μεταβούν στην Κορώνη όπου, στο ναό της Παναγίας Ελεήτριας θα γίνει Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας θα ξεκινήσουν για το δρόμο της επιστροφής στα Κύθηρα.

Το πρόγραμμα έχει καταρτισθεί και ανακοινώθηκε από τις Ιερές Μητροπόλεις Γυθείου-Οιτύλου και Μεσσηνίας, που έκαναν και τη σχετική πρόσκληση μαζί με τους Δημάρχους Γυθείου, Καλαμάτας και Πύλου-Νέστορος, λόγω της αδελφοποίησης με το Δήμο Κυθήρων, ενώ ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ θα ακολουθεί και θα προεξάρχει των τελετουργιών, που θα γίνουν στους ναούς υποδοχής.

Πηγη kythiraika.gr