Τρίτη
31
Ιανουάριος
TOP

Η ελληνική επιμελητηριακή και επιχειρηματική κοινότητα Κύπρου στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηθεοδοσίου – Ν. Χριστοδουλίδη

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στο πλαίσιο των επαφών που έχει στην Κύπρο.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου μετέφερε στον κ. Χριστοδουλίδη τους χαιρετισμούς και τη στήριξη της ελληνικής επιμελητηριακής και επιχειρηματικής κοινότητας στην Κύπρο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν όλοι οι δυνατοί τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων Ελλάδας και Κύπρου προς όφελος των οικονομιών και των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δημιουργία Διμερούς Επιμελητηρίου Ελλάδας – Κύπρου, στη διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ με τη συμμετοχή Ελληνικών και Κυπριακών επιχειρήσεων, αλλά και στην υλοποίηση συντονισμένων ενεργειών ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις -μέσω συνεργασίας με τις κυπριακές- να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά της Μέσης Ανατολής, και αντίστοιχα οι κυπριακές επιχειρήσεις -μέσω συνεργασίας με τις ελληνικές- να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά των Βαλκανίων.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου θα συμμετάσχει την Τετάρτη 1/12/2021 στην ετήσια γενική συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.