Πέμπτη
27
Ιανουάριος
TOP

Η “Ελπίδα” μέσα στα καμένα στην Αρχαία Ολυμπία – Η ταινία που θα σας συγκλονίσει (vid)

Μία ταινία μικρού μήκους αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τον όλεθρο που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές κυρίως στην Ηλεία και πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο στην Αρχαία Ολυμπία που ευτυχώς αυτή τη φορά σώθηκε.

Πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους από τον φωτογράφο Παναγιώτη Παπαϊωάννου, η οποία με τίτλο “Hope” που σημαίνει ελπίδα, είναι αφιερωμένη σε όλους εκείνους που έδωσαν μάχη με τις πύρινες γλώσσες.

Η ταινία αυτή με πρωταγωνίστρια ένα μικρο κορίτσι που παίζει αμέριμνο σε ένα υπέροχο και καταπράσινο δάσος, όταν ξαφνικά αντικρίζει ένα απέραντο γκρι τοπίο. Είναι η εικόνα της καταστροφής που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία.

Από το χαρούμενο περπάτημα του κοριτσιού, τα βήματά της πάνω στη στάχτη γίνονται βαριά, ασήκωτα, όπως το πρόσωπό του που ξαφνικά χλωμιάζει.

Την ώρα που περιπλανιέται μέσα στα καμένα βρίσκει ένα λουλούδι “ταλαιπωρημένο”, αλλά ακόμα ζωντανό και τότε νιώθει πως ίσως δεν έχει χαθεί η ελπίδα. Με ένα σπόρο και μία μικρή λακούβα στο καμένο έδαφος, φυτεύει το λουλούδι που ξεχωρίζει τόσο πολύ μέσα σε ένα γκρί τοπίο.

Η ταινία αυτή αποτελεί έναν φάρο ελπίδας πως αυτά τα καμένα δάση, κάποια ημέρα θα ξαναγίνουν πράσινα!