Κυριακή
21
Απρίλιος
TOP

Η ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ για τη στάση των κομμάτων και των περιφερειακών παρατάξεων σε σχέση με το Β΄ γύρο των Περιφερειακών εκλογών

Δελτίο Τύπου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τη στάση των Κομμάτων και των Περιφερειακών Παρατάξεων σε σχέση με το Β΄ γύρο των Περιφερειακών εκλογών

Δύο μέρες πριν από το δεύτερο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών οι μάσκες έπεσαν.

Έχουμε παζάρια και ευκαιριακές συγκλήσεις όπου πρωταγωνιστούν στελέχη της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Όσοι φορούν την προβιά του ανεξάρτητου και του ακομμάτιστου δεν γίνονται αυτόματα και πιο… προοδευτικοί. Όλοι μαζί στηρίζουν και υλοποιούν το ίδιο αντιλαϊκό πρόγραμμα στους Δήμους και την Περιφέρεια.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Οικολόγοι, ΛΑΕ-ΜΕΡΑ25, επιχειρούν να διασωθούν πολιτικά ψαρεύοντας σε θολά νερά.

  • ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι στηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς το ψηφοδέλτιο Τατούλη στο οποίο φιγουράρουν στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των Οικολόγων μαζί με τον ακροδεξιό από τη Λακωνία. Κάτι ήξερε ο Αποστολάκης που μίλαγε για στήριξη των “ανταρτών” της ΝΔ.
  • ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ-ΜΕΡΑ25, δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση, λένε ναι μεν αλλά, κάτι σαν “κατά συνείδηση”.

Δε γίνεται όμως να είσαι και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ.

Έχουν δοκιμαστεί στη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εκλεκτοί της ΝΔ και “ανεξάρτητοι”. Ειδικά ο κ. Τατούλης έχει υπάρξει και τα δύο. Ξεκάθαρα λοιπόν όποιος κι αν εκλεγεί θα κινηθεί στα γνωστά αντιλαϊκά  πλαίσια που όλοι γνωρίζουμε.

Καταδίκη λοιπόν της κυρίαρχης κυβερνητικής πολιτικής είναι η καταψήφιση και των δύο. Γι’ αυτό η μόνη ξεκάθαρη θέση και στάση είναι άκυρο ή λευκό που προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση σε  Περιφέρεια και Δήμους.

Ας μην κρύβονται λοιπόν οι επικεφαλής πίσω από γενικά καλέσματα “για ψήφο κατά συνείδηση” που στην ουσία κλείνουν το μάτι και στους 2, δίνοντας διαπιστευτήρια για το ποιος θα παίζει για άλλη μια πενταετία το γνώριμο ρόλο της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης. Το θέμα δεν είναι μόνο τι θα κάνει ο κόσμος που ψήφισε τη μια ή την  άλλη παράταξη, αλλά η στάση του πολιτικού φορέα  που δεν κρύβεται πίσω από γενικά καλέσματα  προς τους ψηφοφόρους. Όλοι κρινόμαστε τελικά από τη θέση που παίρνουμε, ανοιχτά απέναντι στο λαό.

Καλαμάτα 13/10/2023