Σάββατο
2
Μάρτιος
TOP

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Καλαμάτας

Δελτίο Τύπου

Για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Καλαμάτας

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους του δήμου Καλαμάτας που στήριξαν με την ψήφο τους τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Δήμο Καλαμάτας και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όλους εκείνους που συμπορεύτηκαν μέσα από τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο Καλαμάτας, όλες και όλους που έδωσαν τη μάχη δίπλα μας με πάθος και αυταπάρνηση.

Στο Δήμο Καλαμάτας η Λαϊκή Συσπείρωση συγκέντρωσε 2.231 ψήφους (+596 Ψ από το 2019) και 6,84% (+2,35% από το 2019)

Ιδιαίτερα στη δημοτική Ενότητα Καλαμάτας έχουμε μια αύξηση 617 ψήφων, + 2,93%, ξεπερνώντας το 8% μέσα στην πόλη της Καλαμάτας.

Για το αποτέλεσμα στην κάλπη των Περιφερειακών εκλογών το ποσοστό της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου στο Δήμο Καλαμάτας είναι 9,3% και μέσα στην πόλη ξεπερνάει το 9,5%.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

2019

ΨΗΦΟΙ

2019

ΠΟΣΟΣΤΑ

2023

ΨΗΦΟΙ

2023

ΠΟΣΟΣΤΑ

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΨΗΦΩΝ

ΜΕΤΑΒΟΛΗ

ΠΟΣΟΣΤΩΝ

ΔΗΜΟΤ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΟΣ

36

2,64

43

3,26

7

0,62

ΔΗΜΟΤ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΦΑΡΩΝ

63

2,88

71

3,39

8

0,51

ΔΗΜΟΤ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΟΥΡΙΑΣ

105

4,12

69

2,86

-36

-1,26

ΔΗΜΟΤ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

1.431

4,72

2.048

7,65

617

2,93

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

1.635

4,49

2.231

6,84

596

2,35

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι και στην Καλαμάτα ενισχύεται και σταθεροποιείται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών-λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Αυτό σε συνθήκες που ο συσχετισμός δυνάμεων εξακολουθεί να είναι αρνητικός, κάτι που επιδρά και στην τοπική διοίκηση, όπου κυριαρχεί η συναλλαγή, το ρουσφέτι, η εξαγορά συνειδήσεων, το χαμήλωμα των προσδοκιών, η απόκρυψη του πραγματικού ρόλου της τοπικής διοίκησης. Παράλληλα οι συμμαχίες της Δημοτικής Αρχής όλα τα προηγούμενα χρόνια με τμήματα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΎΡΙΖΑ, ήταν παράγοντες που έδωσαν το μεγάλο ποσοστό του 59%.

Όλες οι άλλες δυνάμεις έκαναν από κοινού προσπάθεια να κρυφτεί ο χαρακτήρας της μάχης,  μιλώντας για μια μάχη “τοπική”, “αυτοδιοικητική”, που δεν συνδέεται με τις συνολικές πολιτικές εξελίξεις και την κεντρική πολιτική γραμμή, συσκοτίζοντας τον χαρακτήρα της τοπικής διοίκησης. Κυριάρχησαν τα «οράματα», οι μεγάλες ιδέες, οι αποπροσανατολιστικές προσωπικές αντεγκλήσεις, τα πολλά μεταπτυχιακά, τα φυλλάδια και οι διαφημίσεις με πολύ χρήμα μέσα σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, όπου ορισμένα ΜΜΕ έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων. Παράλληλα ο καλπονοθευτικός νόμος ήταν βούτυρο στο ψωμί των νυν δημάρχων που υποστήριζε η ΝΔ.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το χαρακτήρα των τοπικών εκλογών ως κεντρικής πολιτικής μάχης, σπάζοντας το κλίμα της “βουβαμάρας” που συνειδητά επιδίωξαν να διαμορφώσουν οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων.

Τόνισε ότι κριτήριο ψήφου αποτελεί το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων, δεν χωρίζονται σε τοπικά και γενικά, σε προβλήματα του τόπου κατοικίας και του τόπου εργασίας. Άλλωστε η τοπική διοίκηση έχει εξελιχθεί, μέσα και από τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, ακόμη περισσότερο σε ιμάντα προώθησης της κυρίαρχης πολιτικής σε όλους τους τομείς. Δήμος και Περιφέρεια ως τμήμα του κράτους, βρίσκονται απέναντι από τον λαό και τις ανάγκες του.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας να συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, τη μαχητικότητα, τη μαζικότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τη συναίνεση που παρέχουν τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και από την αντιλαϊκή Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας.

Σε αυτή την υπόθεση το ΚΚΕ, μαζί με τους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις.

Για να εμποδιστούν νέα μέτρα. Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσων υποφέρουν. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την προστασία του λαού. Για να εκφραστεί η αντίθεση στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, όπου έχει ανάψει για τα καλά το φιτίλι του πολέμου. Πρόκειται για σχέδια στα οποία συμμετέχει ενεργά η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων, όπως δείχνει άλλωστε και η κοινή στήριξή τους στο εγκληματικό κράτος του Ισραήλ. Για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε το δρόμο, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Συνεχίζουμε με αγωνιστική αισιοδοξία, με λαϊκό γλέντι το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 9:00 μ.μ. στη Λαϊκή Αγορά Καλαμάτας (Αίθριο Β2, παραπλεύρως της Βιολογικής Αγοράς) με ζωντανή μουσική και φαγητό