Παρασκευή
27
Μάιος
TOP

Η νέα ηγεσία του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας

Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας μετά το πέρας των αρχαιρεσιών της 15ης Δεκεμβρίου.

Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και σήμερα συνήλθε ως Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου το οποίο  έχει ως εξής :

Πρόεδρος :         Χρυσάνθη Μάλλιου

Αντιπρόεδρος :     Νάνος Παναγιώτης

Γραμματέας:         Μάκαρης Εμμανουήλ – Λεονάρδος

Ταμίας :                  Ξυδιά  Νικολέττα

Μέλος:                   Σικαλιάς Νικόλαος

1ο Αναπληρωματικό Μέλος :  Ιωβακίνη Βαλέρια

” Το Διοικητικό συμβούλιο αναλαμβάνει χρέη σε μια πραγματικά δύσκολη για την δημόσια υγεία συγκυρία. Η τραγική υποστελέχωση των νοσοκομείων του Νομού σε συνδυασμό με την πανδημία αλλά και την μειωμένη χρηματοδότηση της υγείας που προβλέπει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός σκιαγραφούν ένα πραγματικά  μελανό τοπίο.

   Εμείς όμως θα είμαστε εδώ:

– Για να θέτουμε τα όρια ασφάλειας της ιατρικής πράξης με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην δημόσια  υγεία.

-Για να διεκδικούμε τα δικαιώματα των ιατρών-μελών μας γα ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς αλλά και για αξιοπρεπείς οικονομικές αποδοχές.

– Για να διαφυλάττουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και να διεκδικούμε την βιωσιμότητα της μέσα και από τον εξιχρονισμό της.

– Για να γνωστοποιούμε τα προβλήματα των ιατρών και της υγείας γενικότερα στην  διοίκηση των νοσοκομείων ,στην 6η ΥΠΕ  στο Υπουργείο Υγείας και στους αρμόδιους συνδικαλιστικούς φορείς θέτοντας τους όλους  προ των ευθυνών τους.

– Είμαστε εδώ και καλούμε τον κάθε πολίτη και τον κάθε κοινωνικό φορέα του νομού μας να  είναι  μαζί μας σε αυτή την συνεχή διεκδίκηση  για   μια σύγχρονη και ισχυρή  δημόσια υγεία.

   -Τέλος για άλλη μια φορά καλούμε τους πολίτες να θωρακιστούν απέναντι στην πανδημία με τον εμβολιασμό τους .

 Η πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Μάλλιου Χρυσάνθη                                     Μάκαρης  Εμμανουήλ-Λεονάρδος”