Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Η οργή των αγροτών τρομάζει το Μαξίμου εν όψει ευρωεκλογών – Ποιος πήρε “αέρα” από τον γάμο των ομόφυλων

Το αποτύπωμα των αγροτικών κινητοποιήσεων που κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος με μία απροσδόκητα μεγάλη συμμετοχή, επιχειρεί να αφουγκραστεί η κυβέρνηση.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται στους δρόμους για σχεδόν ένα μήνα και δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν εδώ, γιατί το κόστος της παραγωγής τους είναι τεράστιο και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν τους ικανοποιούν. Θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία και με ποιον τρόπο; Θα πιέσουν για περαιτέρω παρεμβάσεις ή θα κάνουν πίσω καθώς ο χρόνος για την σπορά τρέχει; Χθες πάντως δήλωσαν ότι με την επιστροφή τους στα μπλόκα θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, αφού οι ενισχύσεις στο ρεύμα ή στο πετρέλαιο δεν ήταν αυτές που επιζητούσαν.

Σκυτάλη τώρα παίρνουν οι μελισσοκόμοι, οι οποίοι αποφάσισαν να “επισκεφθούν” το Σύνταγμα την Πέμπτη, ακολουθώντας το παράδειγμα αγροτών και κτηνοτρόφων. Από την πλευρά της η κυβέρνηση, δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι ο δημοσιονομικός χώρος στέρεψε, επιδιώκοντας παράλληλα να μην συγρουστεί με τους αγρότες, ανοίγοντας τους τον δρόμο για την πλατεία Συντάγματος, όπως έγινε στην Γερμανία και στη Γαλλία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν παραγνωρίζουν ότι ένα ποσοστό που αγγίζει το 48% των αγροτών στήριξε τη “γαλάζια” παράταξη και πως το αγροτικό μέτωπο μπορεί να ανοίξει “τρύπα” διαρροών προς άλλα κόμματα που… τάζουν, συνεκτιμώντας στον παραπάνω προβληματισμό ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι από… χαλαρή μέχρι ψήφος διαμαρτυρίας.

Αντιπερισπασμός

Το μέτωπο των αγροτών μαζί με αυτό που άνοιξε από το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δίνοντας δημοσκοπικό -μέχρι ώρας- αέρα στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, θα επιχειρήσει να κλείσει η κυβέρνηση μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου. Ήδη, η απάντηση για το θέμα του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ήρθε από το Μόναχο και από τα συγχαρητήρια που δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που διοργάνωσε ο Economist για το βήμα που έκανε η Ελλάδα, αλλά και δια στόματος της Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα παραπάνω βέβαια ηχούν καλύτερα στα αυτιά των κεντρώων καθώς στον συντηρητικό ψηφοφόρο από… το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Μέχρι την ευρω-κάλπη πάντως, η κυβέρνηση θα προσμετρά στο θετικό της ισοζύγιο μία ακόμη αύξηση του κατώτατου μισθού, πιθανώς μία ακόμη ενίσχυση για ευάλωτους και συνταξιούχους κοντά στις γιορτές του Πάσχα και ένα εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό, πρόβλημα που έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα της χώρας.

πηγή: www.thetoc.gr