Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Η τεράστια ΝΙΚΗ του Δημήτρη Πτωχού απέναντι σε… όλα και η ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμβολή του Αντώνη Σαμαρά

Μια τεράστια νίκη κατάφερε ο Δημήτρης Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κι η νίκη λαμβάνει τέτοια χαρακτηριστικά, εάν αναλογιστεί κανείς, το τι ακριβώς επικράτησε στις ευρύτερες συνθήκες και ποια ήταν η γενική εικόνα χθες για το κυβερνών κόμμα. Και φυσικά η νίκη αυτή είναι τεράστια γιατί σηματοδοτεί οριστικά την αλλαγή σελίδας στην Πελοπόννησο, αφήνοντας τα “παλιά” πρόσωπα στην άκρη.

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕ… ΟΡΘΙΑ ΤΗ ΝΔ

Υπάρχουν πια συγκεκριμένα δεδομένα στην εξέλιξη των αποτελεσμάτων. Η ΝΔ γνώριζε το ένα μετά το άλλο… σοκ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, περιοχές που τις είχε “τσεκάρει” ως “γαλάζιες”, αλλά η άποψη του κόσμου “προσγείωσε” την όποια “αλαζονική” προδιάθεση είχαν στελέχη, με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να βγαίνει ευθαρσώς και να σημειώνει πως “μήνυμα ελήφθη”. Η Πελοπόννησος κράτησε “όρθια” τη ΝΔ και αυτό πιστώνεται στον Δημήτρη Πτωχό, αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά. Εάν δεν ήταν η Πελοπόννησος, σήμερα, ενδεχόμενα θα μιλούσαμε και για… άλλες εξελίξεις. Έχει σήμερα να αντιπαραβάλει κάτι ουσιαστικό (εάν μιλήσουμε για το περίφημο πολιτικό μήνυμα των περιφερειακών αναμετρήσεων). Και φυσικά δικαιώνεται απόλυτα η προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο πρόσωπο του Δ. Πτωχού.

ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Για να συμβεί αυτό υπάρχει ένας καταλυτικός παράγοντας. Ο πρώην Πρωθυπουργός πραγματοποίησε έναν αγώνα πόρτα – πόρτα, έναν αγώνα που όπως εύστοχα ειπώθηκε για να καταδείξει το μέγεθος της επιδραστικότητάς του “δεν είχε κάνει ούτε για τον ίδιο του τον εαυτό”. Έλιωσε τα… παπούτσια του σε δρόμους και γειτονιές, σε χωριά και πόλεις, πηγαίνοντας παντού. Ακόμη κι όταν φαινόταν πως κάτι γενικά συμβαίνει αυτή την εβδομάδα και το “αντικυβερνητικό” μέτωπο μεγάλωνε, ο ίδιος το πήρε… προσωπικά.

Ο Αντώνης Σαμαράς το έκανε το καθήκον του ξανά για τη ΝΔ και για τη χώρα, όπως και για την Περιφέρεια που υπεραγαπά. Πόσα και πόσα του… χρεώθηκαν; Πόσος “βρώμικος” πόλεμος; Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν η μόνιμη επωδός στα χείλη όλων… αντιπάλων και ορκισμένων εχθρών. Χτυπούσαν με κάθε τρόπο αλλά η “λάσπη” επιστρεφόταν γρήγορα, από την αγάπη του κόσμου.

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΤΩΧΟΥ

Η νίκη του Δημήτρη Πτωχού είναι τεράστια γιατί αυτό που έκανε έδειξε το μέλλον. Το πως κερδίζει η αλήθεια το ψέμα. Η άμεση και καθαρή επικοινωνία με τους πολίτες σε κάθε γωνιά του τόπου, “πεφωτισμένους ηγέτες” και την 200% αναγνωρισιμότητα των άλλων. Στη Μεσσηνία τον γνωρίζανε, σε άλλες περιοχές όχι. Και πήγε παντού και με την αμεσότητα και τις θέσεις του μίλησε με τους πολίτες, κέρδισε κάθε μέρα έναν έναν. Οι άλλοι χτυπούσαν με κάθε αθέμιτο μέσο και ο ίδιος, χαμογελούσε και προχωρούσε. Ανοίγοντας έναν νέο δρόμο στην πολιτική ζωή του τόπου και αφήνοντας το… παρελθόν οριστικά στο παρελθόν.

Η νίκη του Δημήτρη Πτωχού είναι μια νίκη θέσεων και προγράμματος. Και ρεαλιστικού λόγου. Χωρίς… φανφάρες, συγκεκριμένα και καθορισμένα πράγματα για να αλλάξει επιτέλους η… μιζέρια που δεν ταιριάζει στην Πελοπόννησο.

Η νίκη του Δημήτρη Πτωχού είναι μια νίκη ομαδική, γιατί ο ίδιος πίστεψε και πάλεψε για την ομάδα. Στηρίχθηκε στην ομάδα και έδωσε τα πάντα σε λόγο και πράξεις για να αποδείξει πως μόνο ομαδικά πάει το πράγμα μπροστά.

Η νίκη του Δ. Πτωχού είναι μια νίκη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των ίδιων των πολιτών. Που με την εντολή τους φέρνουν νέα πρόσωπα πρωταγωνιστές στην σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με Δ. Πτωχό, Μ. Μάκαρη, Δ. Κουτσούλη και Ν. Κουτουμάνο και τον μόνο “χθεσινό” τον Π. Τατούλη.

Η νίκη του Δ. Πτωχού είναι τεράστια σε μέγεθος, γιατί επετεύχθη απέναντι σε όλους και σε όλα... απέναντι σε παράδοξους σχηματισμούς που ενοποιήθηκαν κομματικά και όχι μόνο για να δώσουν τον… νυν υπέρ πάντων αγώνα.

Η νίκη του Δ. Πτωχού είναι ασύγκριτη γιατί επετεύχθη απέναντι σε αποχή, όπως και γιατί χρειαζόταν να ανταπεξέλθει στις “γαλάζιες” γκρίνιες -και ήταν πολλές- για το αποτέλεσμα των δήμων από τους όσους δεν εξελέγησαν σε πάρα πολλές περιοχές, και φυσικά, στο ότι πολλοί δήμοι καθοριστικοί είχαν “τελειώσει” από την πρώτη Κυριακή και σε μια σειρά από τέτοιους παράγοντες να κρίνονται σημαντικοί.

Κι όχι μόνο… Ήταν μια τεράστια νίκη…

Απέναντι σε ένα “σύστημα” η απάντηση των πολιτών της Πελοποννήσου, των… ελευθερόφρονων πολιτών (να μην ξεχνιόμαστε) το βάζει στην άκρη. Ένα “σύστημα” που αποδοκιμάστηκε ξανά. Ένα “σύστημα” που κρίθηκε και “τελειώνει”. Ένα “σύστημα” που είχε -και έχει ρίζες- και ξέρει να στρίβουν ανάλογα με το πως θα διατηρηθεί στα πράγματα. Σήμερα μιλά για κεντροαριστερά(!!!) και δίνει ραντεβού στις ευρωεκλογές.

Απέναντι σε κάποια δήθεν “γαλάζια” παιδιά που εισχώρησαν στον Τατούλη και έβγαλαν τόσο μένος -περισσότερο και από τον Τατούλη- μέχρι και την τελευταία στιγμή απέναντι στη ΝΔ, απέναντι σε Σαμαρά, σε Μητσοτάκη, σε Υπουργούς, απέναντι σε αυτά τα δήθεν “γαλάζια” παιδιά που λέγονταν ανεξάρτητοι και “χοροπηδούσαν” με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των “κρυφοπασόκων”, μπας και καταφέρουν τον σκοπό τους. Απέναντι σε αυτά τα δήθεν “γαλάζια” παιδιά που μέχρι το τελευταίο λεπτό έκαναν… μπούλινγκ σε όποιον διατύπωνε την άποψή του. Απέναντι σε “εφιάλτες” που πριν λίγες ημέρες κόπτονταν πως είναι ΝΔ, και, χθες πήγαιναν “μπετό” σε περιοχές. (Θα τα δούμε και θα τα πούμε με ονόματα…)

Απέναντι στον Νίκα. Δεν υπάρχει αυτό που έχει συμβεί. Ακόμη και χθες τα “συντρόφια” έψαχναν να βρουν αποκούμπι για τα όσα έγιναν και να αναπτύξουν επιχειρηματολογία με βάση τα λεγόμενα του Νίκα. Ενός Νίκα που “πολέμησε” ανοιχτά τον Πτωχό, τη ΝΔ, τον Σαμαρά, τον Μητσοτάκη και το έπαιζε “επιτήδεια ουδέτερος”.

Καταλήγοντας είναι μια νίκη τεράστια για το μέλλον της Πελοποννήσου. Γιατί αφήνει μια ελπίδα πως μπορούν πολλά να αλλάξουν. Και η πρόκληση και η ευθύνη είναι μία να πάει η Πελοπόννησος εκεί που πραγματικά αξίζει να είναι.