Παρασκευή
27
Ιανουάριος
TOP

«Η θέση μου – Ιστορίες καθημερινής εφηβείας» -Παράσταση της Πειραματικής Σκηνής στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στις 2 και 3 Ιουλίου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, θα παρουσιάσει με την εφηβική ομάδα του συλλόγου την παράσταση «Η θέση μου – Ιστορίες καθημερινής εφηβείας».

Ένα έργο, η σύλληψη του οποίου είναι της Γιώλικας Πουλοπούλου σε συνεργασία με τους εφήβους που ζωντανεύουν το κείμενο επί σκηνής. Μια παράσταση που απευθύνεται σε όλους, ιδιαίτερα στους ίδιους τους εφήβους, τους γονείς τους, τους δασκάλους τους, τον κοινωνικό περίγυρο, όλους όσους ασχολούνται με τους νέους, τα παιδιά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι έφηβοι καταθέτουν τη θέση τους με χιούμορ επάνω σε ότι τους απασχολεί, σατιρίζοντας τους προβληματισμούς τους, τις φοβίες τους, την αγωνία τους για το μέλλον, τις σχέσεις τους με τους γονείς τους, με τους δασκάλους τους, με τους συνομηλίκους τους.

Μια κωμική παράσταση βασισμένη στις απόψεις και τις εμπειρίες των συμμετεχόντων. Μια παράσταση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του θεατή, στην ενσυναίσθηση και την ανθρωπιά.

Είναι ένα πρωτότυπο κείμενο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά, σε σκηνοθεσία της Γιώλικας Πουλοπούλου, μουσική του Χρήστου Καλαϊτζόπουλου, σκηνικά και κοστούμια του Βενετσάνου Μπαλόπουλου.
Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι: Αλεφαντζής Χρήστος, Γκόνης Δημήτρης, Ζόμπολα Μυρτώ, Κασσάκου Κατερίνα, Κατσαρέας Μιχάλης, Κατσιρέα Σοφία, Κεχαγιάς Δημήτρης, Κυριαζή Τόνια, Μαρινόπουλος Νικόλας, Μασουρίδη Μυρτώ, Μούντανος Γιώργος, Σπύρης Χρήστος, Τσαούση Μαριλία, Τσίμπουρης Παναγιώτης, Χριστόπουλος Παύλος.