Τρίτη
29
Νοέμβριος
TOP

Η Τρίπολη και το Λεβίδι υποδέχονται το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Φέτος το Φεστιβάλ επιστρέφει στον φυσικό του χώρο, στις αίθουσες προβολών και επανακάμπτει με νέες συνεργασίες, αφιερώματα, σεμινάρια, masterclass, εκθέσεις αλλά και την καθιερωμένη του εκπαιδευτική ζώνη.Το κύριο μέρος του Φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο, θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, ενώ μέρος του προγράμματος και των παράλληλων δράσεων θα λάβουν χώρα σε άλλες 12 πόλεις της Πελοποννήσου(Πάτρα, Αμαλιάδα, Αργος, Τρίπολη, Ναύπλιο,  Σπάρτη, Φιλιατρά, Γύθειο, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Δημητσάνα και Λεβίδι).

Το Λεβίδι συμμετέχει για δεύτερη χρονιά και η Τρίπολη για τρίτη χρονιά θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ στον κινηματογράφο Cineville

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, θα τηρηθούν τα μέτρα πρόληψης κατά του Covid

Το ειδικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Πολιτισμοί της Υποσαχάριας Αφρικής»με 10 ταινίες ντοκιμαντέρ και μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με προσκεκλημένους Έλληνες πολεμικούς ανταποκριτές και ακαδημαϊκούς από το εξωτερικό, την   έρευνα της οποίας έχει αναλαβει η  Στέλλα Παπακωνσταντίνου.  Το αφιέρωμα θα συνοδεύεται από μία μοναδική έκθεση τελετουργικών μασκών του συλλέκτη και Ψυχοπαθολόγου/καθηγητή Φώτη Καγγελάρη,ο οποίος θα βρεθεί στην Καλαμάτα τις ημέρεςτου Φεστιβάλ και θα δώσει διάλεξη με θέμα «Τελετουργικές Μάσκες, Ψυχαναλυτικές και καλλιτεχνικές επισημάνσεις». Αφιέρωμα στην Αφρικανική Τέχνη με προβολή ντοκιμαντέρ, έκθεση αφρικανικών μασκών και διάλεξη από την Στέλλα Παπακωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί και στο Λεβίδι.

Ένα τριήμερο σεμινάριο για ενήλικες με τίτλο «Βασικές αρχές παραγωγής ντοκιμαντέρ» υπό την καθοδήγηση του γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Μπαβέλλα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του Φεστιβάλ στην Σπάρτη και την Τρίπολη.

Ένα σεμινάριο animation  με φιγούρες από πλαστελίνη, ειδικά για παιδιά Δημοτικού και άτομα με μέτρια νοητική υστέρηση, θα πραγματοποιήσει ο σκηνοθέτης και φίλος του Φεστιβάλ, Thomas Kunstler.

Τέλος, μία σειρά σεμιναρίων για μαθητές Δημοτικού (από 10 ετών) και Γυμνασίου  υπό την επιμέλεια της Στεφανίας Χαρίτου θα πραγματοποιηθεί σε Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη και Ξυλόκαστρο. Ένας περίπατος στη φύση θα σταθεί αφορμή συζήτησης για την Οικολογία, τους φυσικούς πόρους, την Ενέργεια και την κλιματική αλλαγή.

Για περισσότερα νέα γύρω από το Φεστιβάλ, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.peloponnisosdocfestival.com και ακολουθήστε μας στο facebook στην διεύθυνση https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/

Υπο την Αιγίδα  της International Action Art

Υπεύθυνη Αρκαδίας Βάλια Αμπατζή (Δημοσιογράφος/Δημόσιες Σχέσεις)