Παρασκευή
27
Ιανουάριος
TOP

Ηχηρές παρεμβάσεις στο συνέδριο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων – Τι σημείωσαν η Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (video)

Σε μια περίοδο όπου οι προβληματισμοί ενδυναμώνονται από τα ίδια τα γεγονότα η δικαιοσύνη αποτελεί το βασικό ανάχωμα στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα σημειώθηκαν σε μια κρίσιμη και γεμάτη προκλήσεις περίοδο από την ίδια την κορυφή της δικαιοσύνης που έδωσε το παρών στο συνέδριο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του Δικηγορικού Συλλόγου της Καλαμάτας που εξελίχθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στην Costa Navarino.

ΚΟΜΒΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΙΣ. ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Μ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξελίχθηκαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου στις οποίες προήδρευσε η Πρόεδρος Αρείου Πάγου Μαρίας Γεωργίου. Η κα Γεωργίου έθεσε ενώπιον του υφυπουργού Δικαιοσύνης μιας σειρά από χαρακτηριστικά θέματα με έμφαση στο υψηλό κύρος και τις άρτιες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης που πρέπει να τύχουν και της αντίστοιχης των εκτός των τειχών αναφοράς.

Χαρακτηριστικές παράλληλα και οι αναφορές του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος μίλησε για τις ανοιχτές προκλήσεις τις Δικαιοσύνης και το πλαίσιο του προβληματισμού που διαμορφώνεται  στη βάση των τροποποιήσεων των κωδίκων.