Σάββατο
13
Ιούλιος
TOP

Ηχηρή παρέμβαση από τον Μεσσηνίας -Kάθετα αντίθετος στο γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών (video)

Αιχμές εναντίον της κυβέρνησης, για το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, αφήνει η Εκκλησία. Τονίζει σε παρέμβασή της -με χαρακτηριστικές να είναι οι αναφορές μάλιστα του Μητροπολίτης Μεσσηνίας- ότι η πολιτεία δεν πρέπει να υποκύπτει σε προσωπικές απαιτήσεις, και ότι τα παιδιά, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνταi ως εργαλείο ακτιβιστικής πίεσης.

«Ποιο πρότυπο γονεϊκό θα έχει το παιδί, που θα μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον ομόφυλο, ως προς τη συμπεριφορά του και στη θέση του στην κοινωνία;», αναρωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος, σχετικά με τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία.

«Δεν είναι μία φυσιολογική ανάπτυξη και εξέλιξη αυτού του παιδιού», δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ. «Τα ετερόφυλα ζευγάρια για να υιοθετήσουν παιδί περνούν από ψυχολογική εξέταση, αυτό δε σημαίνει κάτι; Δεν βλέπουν ότι επιστημονικά δεν μπορεί να γίνει υιοθεσία μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών; αφήνω τον κοινωνικό αντίκτυπο στην άκρη…», συμπλήρωσε.

«Ξεκινάμε λανθασμένα να νομοθετούμε κάτι για να δείξουμε τι; Ότι είμαστε προοδευτικοί; Δε μπορεί ένα δικαίωμα του καθενός να λειτουργεί εις βάρος της ζωής του άλλου», πρόσθεσε.

Σχετικά με την συμβίωση ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Η συμβίωση είναι δικό τους θέμα, η εκκλησία δεν εμπλέκεται σε αυτό».

«Δεν απορρίπτουμε κανέναν, όποιος θέλει έρχεται στην εκκλησία, αλλά αυτό δεν αποτελεί δέσμευση για την εκκλησία να μην πει τη γνώμη της», είπε.

«Ο κ. Γεωργιάδης εξασφαλίζει το δικό του δικαίωμα να νομοθετεί και καλά κάνει και η εκκλησία εμπεδώνει το δικό της δικαίωμα να πει ποια είναι η διδασκαλία της».

«Είναι δεδομένο ότι το παιδί θα αναπτυχθεί σε ένα ψυχολογικά νοσηρό περιβάλλον και αυτό είναι το πρόβλημά μας», δήλωσε και πρόσθεσε «το παιδί μπαίνει σε μία σχέση δύο ατόμων η οποία δεν είναι φυσιολογική για την εκκλησία».

Τέλος σχετικά με το ζήτημα των παρένθετων μητέρων ανέφερε: «Οι γυναικείες οργανώσεις δεν έχουν μιλήσει για αυτό το θέμα, γιατί; πώς αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους; Τι λένε για τις παρένθετες μητέρες; Οι γυναίκες θα
γίνουν μηχανισμός τεκνοποίησης; Ας μας δώσουν μια απάντηση».

Χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις του Ποιμενάρχη Μεσσηνίας και στην τηλεόραση του ΑCTION 24

Χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις του Ποιμενάρχη Μεσσηνίας και στην τηλεόραση του ΟPEN