Σάββατο
16
Οκτώβριος
TOP

Κ. Μπακογιάννης: “Κέρδος η μεταφορά αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση” (video)

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα έκανε το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Από την συνάντηση δεν έλλειψε η συζήτηση σε αυτοδιοικητικά θέματα καθώς και στο σχεδιασμό για το μέλλον. Ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν παρέλειψε  για άλλη μια φορά να εξάρει το έργο του Περιφερειάρχη, αποκαλώντας τον δάσκαλο της αυτοδιοίκησης για όλους,  ανεξαρτήτως κομμάτων.
Σε ερώτηση της τηλεόρασης Best για την μεταφορά της αρμοδιότητας των δομών υγείας στην αυτοδιοίκηση ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι στο θέμα αυτό θα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις.
“Πρέπει να ξαναδούμε τον σχεδιασμό αυτής της χώρας” σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης και τόνισε ότι, “η μεταφορά αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση μόνο κέρδος θα φέρει. Πρέπει η αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας υγείας να πάει στον α΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και της δευτεροβάθμιας υγείας, στο β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης”.

Εγκάρδια συνάντηση 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αυτοδιοικητικά και άλλα θέματα.

Σε δηλώσεις που έγιναν στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων έπλεξε το εγκώμιο του Π. Νίκα τονίζοντας ότι η πολυετής προσφορά του στα αυτοδιοικητικά πράγματα αναγνωρίζεται από όλο το πολιτικό φάσμα, ενώ παράλληλα επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι είναι ήδη ορατό το έργο που παράγεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτά τα δύο χρόνια.

“Σκεφτόμαστε και πράττουμε με ορίζοντα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος στα κοινά σημεία που, όπως σημείωσε, έχει ο ίδιος με τον Π. Νίκα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε το οραματικό στοιχείο που διακρίνει τον Κ. Μπακογιάννη, τόσο στην τωρινή του θητεία ως δήμαρχος Αθηναίων, όσο και στην αμέσως προηγούμενη ως περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και αναφέρθηκε στην πολύχρονη φιλία που υπάρχει μεταξύ τους, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως οι δράσεις και τα έργα του θα μεταμορφώσουν την ελληνική πρωτεύουσα και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος επιφυλάχθηκε να ανταποδώσει την φιλοξενία στον Π. Νίκα.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνάντηση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και οι θεματικοί ομόλογοί του Βασίλης Καπέλιος, Ανδρέας Τσουκαλάς και Αννα Καλογεροπούλου.