[nx_top_tags]
Παρασκευή
29
Σεπτέμβριος
TOP

Κ. Τζιούμης στο BEST: «Κάνουμε τον Δήμο Τρίπολης σημείο αναφοράς» (video)

Είναι ένας Δήμος πρότυπο, μια περιοχή που διαρκώς εξελίσσεται και τα τελευταία χρόνια ύστερα από τη σκληρή δουλειά της Δημοτικής Αρχής, η οποία ήταν, παραμένει και συνεχίζει… ακομμάτιστη, μπαίνει όλο και πιο δυναμικά στο χάρτη της χώρας, φωτίζοντας τα γράμματα του ιστορικού και πολλά υποσχόμενου, ονόματός της.

Ο Δήμος της Τρίπολης στον οποίο χτυπά η «καρδιά» της Πελοποννήσου γίνεται όλο και πιο εξωστρεφής, κάνει βήματα σταθερά και βαριά, χαράσσοντας ένα νέο μονοπάτι στους δρόμους της χώρας, αλλά κι εκείνους που οδηγούν πολύ πιο μακριά.

Ο Κώστας Τζιούμης μίλησε στην τηλεόραση Best για όσα μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί κι έχουν αλλάξει στην περιοχή και φυσικά για τους στόχους του, δηλώνοντας δυναμικό παρόν για την επόμενη μέρα. «Θέλουμε να ξαναβάλουμε τον Δήμο στο πανελλήνιο γίγνεσθαι και γιατί όχι στο εξωτερικό», είπε ο Κώστας Τζιούμης συμπυκνώνοντας στη φράση του αυτή, όλα πρεσβεύει και φυσικά, εκείνα που ονειρεύεται.

Τα δείγματα της αυτοδιοικητικής γραφής του άλλωστε, είναι κάτι περισσότερο από θετικά, με την Τρίπολη να είναι η μόνη περιοχή της χώρας, στην οποία παρά την εξέλιξη της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν μεγαλειώδεις εκδηλώσεις τιμής για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης.

Για τις εκδηλώσεις αυτές άλλωστε -και για πολλές άλλες- είχαν άπαντες να πουν μόνο καλά λόγια και φυσικά, άλλες περιοχές να… ζηλέψουν καθώς αποδείχθηκε τελικά πως όταν θες πραγματικά, μπορείς. Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο δήμαρχος της Τρίπολης, μίλησε στο Θέμη Κανελλόπουλο για όλα.

 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ
ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Καταρχάς, αξίζει να σημειωθεί πως θα συνεχίσει δυναμικά, αφού όπως είπε χρειάζονται τουλάχιστον δύο θητείες για να ολοκληρώσει κανείς το πλάνο του και κυρίως, γιατί έχει στόχο και όραμα. Ένα όραμα διαυγές, χωρίς κομματικές αποχρώσεις, αφού το ανεξάρτητο του συνδυασμού του είναι εκείνο που τον χαρακτηρίζει και θα συνεχίσει να κυριαρχεί. «Τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά του α΄ βαθμού είναι τέτοια που δεν πρέπει να υπάρχουν κομματικές ταυτότητες και διαφορετικές αντιλήψεις. Τα κόμματα πρέπει να υπάρχουν, είναι οι στυλοβάτες της Δημοκρατίας, αλλά αφορούν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τα τοπικά προβλήματα δεν έχουν χρώματα γι’ αυτό κι εμείς όπως κάναμε ήδη δε θέλουμε κάποια κομματική στήριξη», είπε με νόημα ο δήμαρχος της Τρίπολης, ξεκαθαρίζοντας ο συνδυασμός είναι και θα είναι, πραγματικά ανεξάρτητος. «Θέλουμε ανθρώπους από όλους τους χώρους, γιατί από όλους τους χώρους άνθρωποι μπορεί να προσφέρουν», συμπλήρωσε ο δήμαρχος, ο οποίος εστίασε σε όλα όσα επίκεινται, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα και ειδικά στην εξωστρέφεια.

 

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΡΙΠΟΛΗ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Αυτό που επιθυμεί ο δήμαρχος είναι η περιοχή να αυξήσει τους επισκέπτες της, να γίνει προορισμός όχι μόνο το χειμώνα, κάτι που κερδήθηκε χάρη στις δράσεις, τις πρωτοβουλίες και την προβολή, το περασμένο Πάσχα, με την προέκταση του εν λόγω στόχου να αγγίζει την επιστροφή Αρκάδων που ζουν σε άλλες περιοχές ή ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν, να γυρίσουν μια νέα σελίδα της ζωής τους στην περιφέρεια. «Θέλουμε να μείνουν τα παιδιά μας στην περιοχή μας και να έρθουν κι άλλοι άνθρωποι αν γίνεται», σημείωσε ο Κώστας Τζιούμης που επιχειρεί να κάνει την Τρίπολη  προορισμό. «Προσπαθούμε κάθε Σαββατοκύριακο να έχουμε εκδηλώσεις και δράσεις εδώ, για να φέρνουμε κόσμο στην πόλη, αφού θεωρούμε πως η διαφήμιση από στόμα, σε στόμα είναι πολύ σημαντική», τόνισε ο δήμαρχος ο οποίος αναφέρθηκε και στην εικόνα της πόλης και των χωριών, η οποία αλλάζει μαζί με τη βελτίωση της καθημερινότητας ντόπιων και επισκεπτών, καθώς αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την τουριστική και όχι μόνο, ανάπτυξη ενός τόπου.

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

Ο Δήμος Τρίπολης άλλωστε, έχει… σαρώσει σε έργα και χρηματοδοτήσεις με εκείνα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή και «τρέχουν» γρηγορότερα απ’ ότι σε άλλους Δήμους που μπορεί και να εγκρίθηκαν ταυτόχρονα, αγγίζουν τα 25 εκατ. ευρώ! «Σαν στόχο διακηρυγμένο από πριν τις εκλογές είχαμε θέσει τη διεκδίκηση έργων μέσω οποιουδήποτε χρηματοδοτικού εργαλείου και νομίζω τον πετύχαμε μέσα από μια δύσκολη συγκυρία», ανέφερε ο κ. Τζιούμης τονίζοντας πως πολλές προτάσεις ακόμη είναι προς αξιολόγηση.  Ειδικό βάρος δίνεται όχι μόνο στο κέντρο της πόλης και την Τρίπολη γενικότερα, αλλά και στα χωριά, κάτι που όπως είπε ο δήμαρχος, δε συνέβαινε με τις προηγούμενες Αρχές. Καταληκτικά, σημαντικά ήταν όσα σημείωσε ο Κώστας Τζιούμης για τη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων που διήλθε η χώρα και φυσικά, την κοινωνία στην οποία δίνεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον.