Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες – Ο καιρός έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, από τον Σάκη Αρναούτογλου.
Για την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες μίλησε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Συγκεκριμένα, σε βίντεο στο κανάλι του στο YouTube, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μπαίνουμε σε μια περίοδο αστάθειας από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ όλες τις επόμενες ημέρες».
Το πρωί της Παρασκευής θα επικρατήσει αρχικά ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές, ωστόσο από τα βορειοδυτικά οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν. Τις πρωινές ώρες, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Καθώς θα προχωρά η ημέρα και προς το απόγευμα, οι βροχές θα επεκταθούν δυτικότερα, προς τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα και άλλες ηπειρωτικές περιοχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 26 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο, από το ύψος της Χαλκιδικής σε περιοχές όπως η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η Αττικοβοιωτία, η ανατολική Πελοπόννησος και το Αιγαίο, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος. Στη συνέχεια, η αστάθεια θα επεκταθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα, φέρνοντας μπόρες και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν στις περισσότερες περιοχές.
Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του in.gr πατώντας ΕΔΩ.