Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές, πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία

Βροχές στα ανατολικά και νότια. Τοπικές καταιγίδες στα νότια τμήματα του Αιγαίου. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια προβλέπει για τη σημερινή ημέρα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν έως από 6 έως 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 αναμένονται νεφώσεις με βροχές στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Βοιωτία, στην Αττική, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, και στην Κρήτη. Τοπικές καταιγίδες αναμένονται στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Οι βροχές στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονες. Σταδική εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται εώς τις βραδινές ώρες στις βορειότερες περιοχές, ωστόσο στην Κρήτη τα φαινόμενα θα διατηρηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από -3 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται παροδικές και τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά του νομού έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι έως 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

  1. Κατόπιν του αριθμ. 122/15-02-2024 (08:00 UTC) δελτίου αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ, αναμένονται σήμερα για την περιοχή Θάλασσας Κυθήρων ανατολικά του 22.30 άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 7 ή 8 bf, συνεχιζόμενοι τουλάχιστον μέχρι 15/22:00 UTC.
  2. Αλιευτικοί και Ναυταθλητικοί σύλλογοι παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους προς αποφυγή δραστηριοποίησης κατά το χρόνο ισχύος δελτίου αναγγελίας θυελλωδών ανέμων.
  3. Ναυτικοί Πράκτορες παρακαλούνται για την ενημέρωση πλοιάρχων ορμούντων πλοίων.
  4. Ο.Τ.Α. παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους.
  5. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο παρακαλείται για την ενημέρωσή του.