Το δικό του «ρεσιτάλ» δίνει τα τελευταία 24ωρα το ισχυρό μελτέμι που κυριαρχεί στον καιρό και έχει κατακλίσει το Αιγαίο, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις και κάνοντας δύσκολη την κολύμβηση και τη χαλάρωση στις παραλίες, τόσο λόγω ρευμάτων από τους ανέμους, όσο και της αμμοβολής.
Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η ισχυρότερη ριπή ανέμου στον καιρό καταγράφηκε την Παρασκευή στην Παξιμάδα Καρύστου, με 112 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ ακολούθησε η Πεντέλη με 106 χιλιόμετρα την ώρα.
Από την Κυριακή υποχώρηση, την Τρίτη σημαντική εξασθένηση των ανέμων
«Το Σάββατο 15 Αυγούστου είναι η τελευταία ημέρα με τους πολύ ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο. Μιλάμε για έναν πολύ ισχυρό μελτέμι. Δεν είναι όμως ακραίο σαν το μελτέμι που είχαμε στο τέλος Ιουλίου με τις μεγάλες πυρκαγιές στην Κρήτη και στην ανατολική Αττική.
Έτσι λοιπόν το Σάββατο οι ριπές ανέμου φτάνουν σε ορισμένες περιοχές τα ενενήντα με εκατό χιλιόμετρα την ώρα, κυρίως σε περιοχές των Κυκλάδων, της Τήνου, στη Νότια Εύβοια καθώς και νότια της Κρήτης θα είναι ενενήντα με εκατό χιλιόμετρα την ώρα» τονίζει αρχικά.
Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του www.newsit.gr πατώντας ΕΔΩ