Πέμπτη
20
Ιούνιος
TOP

Καιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη από σήμερα – Ποιες περιοχές θα περάσουν δύσκολα

Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος αλλάζει τον καιρό, φέρνοντας ζέστη με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά και αφρικανική σκόνη, μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από σήμερα Πέμπτη, με το Σαββατοκύριακο να αναμένεται ιδιαίτερα θερμό και τον υδράργυρο σε κάποιες περιοχές – όπως η Κρήτη – να σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, θα είναι μικρότερες από το προηγούμενο επεισόδιο με την κατάσταση να είναι δύσκολη κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας – Σκόνη μέχρι τις 20 Μαΐου

Σύμφωνα με το meteo η παρουσία χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο σε συνδυασμό με υψηλότερες τιμές ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την περιοχή μας θα οδηγήσουν στη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη χώρα μας.

Η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει στα δυτικά και νότια τους 28 με 29 βαθμούς, στα βόρεια τους 21 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου

Υψηλότερες από τα κανονικά θερμοκρασίες

Ήδη από το πρωί της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρατηρούνται υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας από την Τρίτη 14/5 από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στη Δυτική Ελλάδα και προβλέπεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, μεταφορά σκόνης από την Αφρική προβλέπεται να επηρεάσει σημαντικά τη χώρα μας κυρίως από την Πέμπτη 16/5, με μεγάλη συγκέντρωση κοντά στο έδαφος, και θα εκδηλωθούν κατά τόπους λασποβροχές στα ηπειρωτικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: www.in.gr