Κυριακή
3
Δεκέμβριος
TOP

Κακοκαιρία Daniel – Αργολίδα: Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε πολλές περιοχές, μεγάλες ποσότητες νερού

Σκηνικό αποκάλυψης έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία Daniel που σαρώνει και σήμερα (6.9.2023) τη χώρα με ισχυρά φαινόμενα που έχουν προκαλέσει σοβαρές καταστροφές σε Μαγνησία, Λάρισα και Σκιάθο.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη χώρα μας έχει προκαλέσει πολλές καταστροφές, ενώ οι σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, μέχρι νωρίς το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου, είχαν γίνει 10 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή μέρη.

Στο Κρανίδι της Ερμιονίδας, έγιναν 25 κλήσεις. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 15 αντλήσεις νερών, ενώ έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα. Πολύ βροχή έπεσε και πέφτε σε Σπέτσες, Πόρτο Χέλι. Στις Σπέτσες, έγιναν 12 κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ έχουν ήδη γίνει 8 αντλήσεις υδάτων.

Παράλληλα έχουν γίνει προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αργολίδας, με αφορμή τις βροχοπτώσεις και τον κίνδυνο των πλημμυρικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα, έχει κοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε μέρος του δρόμου Τραχιά – Καρατζάς Αργολίδας, αλλά και στην είσοδο του Κρανιδίου (δρόμος Λυγουριό – Κρανίδι).

Επίσης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Παλαιάς Επιδαύρου – Μεθάνων, αλλά και σε δρόμο της Νέας Επιδαύρου (πλησίον ποταμού), ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

πηγη newsit.gr