Τρίτη
5
Δεκέμβριος
TOP

Καλαμάτα 80: Πυρετωδώς οι προετοιμασίες για το τουρνουά «Γιάννης Μπουσούνης»

Το τουρνουά «Γιάννης Μπουσούνης» που τιμά την μνήμη του αείμνηστου παράγοντα του συλλόγου και της μεσσηνιακής πετοσφαίρισης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης πριν το πρώτο επίσημο σερβίς.

Η ομάδα της Καλαμάτας 80 που θα κάνει το ιστορικό ντεμπούτο της στην πρώτη τη τάξει εθνική βολεϊκή κατηγορία, Volley League, έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει τις ζυμώσεις για ένα ακόμη συναρπαστικό τουρνουά. Ήδη η ο Παναθηναϊκός είναι ο πρώτος σύλλογος που οριστικοποίησε την συμμετοχή του. Ακολουθούν δυο ακόμη ομάδες από Α1 και Pre League που θα προσφέρουν το τριήμερο 29 και 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου δυνατές συγκινήσεις στους φίλους της πετοσφαίρισης.

Στο μεταξύ, η ομάδα που προετοιμάζεται για την έναρξη του πρωταθλήματος της Volley League έχει ήδη προγραμματίσει φιλικές αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό καθώς επίσης την συμμετοχή της σε τουρνουά στο Διακοπτό.

ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ

– ΣΕΡΒΙΣ ΜΕ ΕΝΝΕΑ ΟΜΑΔΕΣ

Στο μεταξύ η ΕΣΑΠ μετά το έκτακτο σημερινό της ΔΣ αποφάσισε OMOΦΩΝΑ την μη χορήγηση κάρτας ελεύθερης συμμετοχής για την περίοδο 2023/2024 , θεωρώντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις συνηγορούν στο γεγονός ότι η από κοινού με την Ομοσπονδία προσπάθεια διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος με 10 αγωνιστικά ισχυρές και φερέγγυες ομάδες (και μάλιστα με κριτήρια, κατά το μέτρο του δυνατού, αντικειμενικά και μετρήσιμα) δεν εκτιμήθηκε με τον δέοντα τρόπο.

Συνεχίζουμε ενωμένοι ρίχνοντας όλο μας το βάρος στην άρτια διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματός μας” αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιήθηκε και η ημερομηνία της κλήρωσης. Οι εννέα ομάδες μεταξύ αυτών και η Καλαμάτα 80 θα μπουν στην κληρωτίδα στις 25 Σεπτεμβρίου και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Καλαμάτα.

Τέλος, η ΕΣΑΠ δεσμεύτηκε να γίνουν στο μέλλον όλες οι απαιτούμενες θεσμικές και κανονιστικές παρεμβάσεις, ώστε το επόμενο πρωτάθλημα, της σεζόν 2024-25 να διεξαχθεί με 12 ομάδες, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν μέχρι και 5 αλλοδαπούς αθλητές.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στη Μεσσηνία δεν αποκλείεται να δούμε δράση και από League Cup με τις πληροφορίες να “στέλνουν Καλαμάτα όμιλο του θεσμού, το διήμερο 20 και 22 Οκτωβρίου.

Σ.Τρ.