Δευτέρα
6
Φεβρουάριος
TOP

Καλαμάτα και Σπάρτη εντάσσονται στο δίκτυο της HENGAS (video)

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επέκταση του φυσικού αερίου στην Καλαμάτα και τη Σπάρτη με την HENGAS να δρομολογεί τις εξελίξεις και να προετοιμάζεται πυρετωδώς για να τροφοδοτήσει, δωρεάν, τις δύο αυτές περιοχές μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Με αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή στις 8 στο Horizon Blu στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα η κορυφαία Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου HENGAS ο σύμβουλος Διοίκησης Νίκος Κουτσογιάννης μίλησε στην τηλεόραση Best για όσα επίκεινται, αναλύοντας τις πτυχές του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε έντεκα πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Η έλευση του Φυσικού Αερίου στην Καλαμάτα και τη Σπάρτη σηματοδοτεί το τέλος της ενεργειακής απομόνωσης και διαμορφώνει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για τους δυο Δήμους. «Είναι πολύ σημαντικό για ‘μας να εντάσσουμε στο δίκτυό μας δύο ακόμη πόλεις στην Πελοπόννησο πέραν της Μεγαλόπολης οπού το δίκτυο έχει ολοκληρωθεί, της Τρίπολης και της Κορίνθου,», είπε ο κ. Κουτσογιάννης και συνέχισε. «Πλέον και η Καλαμάτα και η Σπάρτη εντάσσονται στο δίκτυό μας και αυτό μας καθιστά πολύ χαρούμενους γιατί θα μπορέσουμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον κόσμο της Καλαμάτας και της Σπάρτης και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μπορέσουν να στραφούν σε μια πηγή ενέργειας που είναι κατά πολύ οικονομικότερη».

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω τεχνολογιών που εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς όπως αυτή του συμπιεσμένου φυσικού αερίου, αλλά και του υγροποιημένου φυσικού αερίου η εταιρεία θα τροφοδοτήσει πλήρως και θα καλύψει τη ζήτηση που υπάρχει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. «Ο σχεδιασμός θέλει το καλοκαίρι του 2023 να έχουμε ολοκληρώσει την κατασκευή του σταθμού αποσυμπίεσης και το δίκτυο που θα τροφοδοτήσει τον αστικό ιστό και τη βιομηχανική περιοχή ώστε να τροφοδοτούμε με φυσικό αέριο τους καταναλωτές της περιοχής», τόνισε ο Νίκος Κουτσογιάννης, ο οποίος σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις σημείωσε πως για τα επόμενα τουλάχιστον 25 χρόνια το φυσικό αέριο θα μείνει το κύριο καύσιμο για τη μεταβατική περίοδο με βάση τα πλάνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η χώρα μας, θα αποτελέσει πύλη εισόδου για την υπόλοιπη Ευρώπη.