Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Καλαμάτα Μετά: «Να διεκδικήσουμε δυναμικά τη στελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας»

Δελτίο Τύπου

Προτάσσοντας την κομματική του ταυτότητα και όχι την Αυτοδιοικητική του ευθύνη, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Δήμαρχος με προκλητικό τρόπο χρησιμοποίησε  κάθε πολιτικό τερτίπι για να αποφύγει την ψηφοφορία στο ψήφισμα της παράταξης «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ», το οποίο είχαμε θέσει εμπρόθεσμα προς συζήτηση.

Η παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέλαβε πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση της στελέχωσης του Νοσοκομείου Καλαμάτας με το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αποκορύφωμα της δυσλειτουργίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος της πόλης μας αποτελεί η μερική λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος και η παντελής έλλειψη ειδικευμένου ογκολόγου για την  λειτουργία του ογκολογικού τμήματος.

Είναι αδιανόητο συμπολίτες μας με βαριά νόσο, που χρειάζονται συγκεκριμένες ημερομηνίες για θεραπείες, να υποχρεώνονται να μετακινούνται στην Τρίπολη, στην Πάτρα και στην Αθήνα.

Η Δημοτική Αρχή μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση μέχρι σήμερα παραμένει απλός θεατής!

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ .Βασιλόπουλος και τα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας όχι μόνο αρνήθηκαν τη θετική τους ψήφο στην πρόταση μας, αλλά ο κ. Δήμαρχος για να δείξει το δήθεν ενδιαφέρον του και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες κατέθεσε δικό του ψήφισμα, στο οποίο δεν υπήρχε ούτε μια λέξη για τις ευθύνες του αρμόδιου Υπουργείου και της 6ης ΔΥΠΕ.

Καταγγέλλουμε την πολιτική στάση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής γιατί πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα επιτέλους να διεκδικήσουμε δυναμικά τη στελέχωση του Νοσοκομείου μας έτσι όπως αξίζει στους πολίτες της Καλαμάτας, της μεγαλύτερης πόλης της Πελοποννήσου.

Η παράταξη μας θα είναι στην πρώτη γραμμή προκειμένου να απαιτήσουμε το αυτονόητο που αφορά στη δυνατότητα των συμπολιτών μας να τους παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Κοινοποιούμε το ψήφισμα το οποίο αρνήθηκε να ψηφίσει ο κ. Δήμαρχος, δηλώνοντας ότι εμπεριέχει «ακραίες εκφράσεις»(!), προκειμένου όλοι οι συμπολίτες μας  να αντιληφθούν την κομματική εξάρτηση του Δημάρχου της πόλης μας.

Για τη παράταξη ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ

Ο επικεφαλής

Βασίλης Τζαμουράνης