Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Καλές οι επιδόσεις των ναυταθλητών του ΝΟΚ “Ο Ποσειδών” στον διασυλλογικό αγώνα σκαφών Optimist και ILCA 4 στη μνήμη «Γεωργίου Α. Καρέλια»

37η αυλαία για τον διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοΐας που έγινε και φέτος στη μνήμη «Γεωργίου Α. Καρέλια» για σκάφη τύπου Optimist και ILCA 4 από τον ΝΑΣΚ Αίολο.

Το Σάββατο 30/9 δεν πραγματοποιήθηκαν κούρσες λόγω άπνοιας. Την Κυριακή 1/10 ο καιρός ήταν σύμμαχος ώστε να πραγματοποιηθούν 4 ιστιοδρομίες, για κάθε κατηγορία.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» είχε συμμετοχή με 7 αθλητές/τριες στα Optimist και 7 αθλητές/τριες στη κατηγορία ILCA 4. Οι περισσότεροι αθλητές στη κατηγορία των optimist ήταν αρχάριοι με λίγο χρόνο εκπαίδευσης. Παρ’ όλα αυτά τα πήγαν εξαιρετικά και έδειξαν ότι στο μέλλον θα έχουν πολύ μεγάλη εξέλιξη.

Με τις οδηγίες του προπονητή Κομπότη Νικόλαου οι αθλητές έπιασαν καλή απόδοση με αρκετές διακρίσεις. Στα αγόρια στα Optimist στη κατηγορία junior κατέλαβε την 4η θέση ο Κακαλίκας Δημήτριος.

Στη κατηγορία ILCA4 στη γενική κατάταξη την 1η θέση κατέλαβε η αθλήτριά μας Μαρισέλ Ξάνθη και τη 3η θέση η αθλήτριά μας Καραμπάτσου Χρυσάνθη-Νικολέττα.

Επίσης έλαβαν μέρος στα Optimist οι: Κουγιούφας Ορφέας, Κουγιούφα Ροδάνθη, Δερμάτης Κοσμάς, Νικόπουλος Αναστάσιος, Παπαδόπουλος Γεώργιος και Σιδερέας Χρήστος, και στην κατηγορία ILCA 4 οι: Σιαφάκας Αριστοτέλης, Παπαγιαννοπούλου Νίκη, Παπαγιαννοπούλου Κατερίνα, Νικόπουλος Νικόλαος και Κανελλόπουλος Ευστάθιος.

Στον αγώνα επίσης ήταν πολύ σημαντική η στήριξή του στα παιδιά του αθλητή μας Χόχωλη Αλέξανδρου. Ο Αλέξανδρος επανήλθε στο Τμήμα Ιστιοπλοΐας μετά από απουσία πολλών ετών ο οποίος σε άριστη συνεργασία με τον προπονητή μας Κομπότη Νικόλαο θα βοηθήσει πολύ τους αθλητές μας για τις νέες επιτυχίες του Συλλόγου μας.

Ο Χόχωλης Αλέξανδρος με τα χρώματα του Ομίλου μας είχε κατακτήσει το 2008 την 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στη κατηγορία ILCA4.

Ο Έφορος Ιστιοπλοΐας κος. Σπυρόπουλος Γιώργος είναι πολύ χαρούμενος που παλιοί αθλητές του συλλόγου όπως είναι οι Κομπότης Νικόλαος, Χόχωλης Αλέξανδρος και άλλοι επιστρέφουν και συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και στην μεταλαμπάδευση των γνώσεων τους στους νέους αθλητές.