Δευτέρα
20
Μάρτιος
TOP

Κάλεσμα Χατζηθεοδοσίου σε Ελπιδοφόρο για την προσέλκυση επενδυτών από την Αμερική

Την ανάγκη στήριξης της ελληνικής οικονομίας η οποία βάλλεται από σειρά καταστάσεων επεσήμανε στο περιθώριο ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στη Νέα Υόρκη.

Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν θέματα σχετικά με την Ομογένεια, αλλά κυρίως οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και οι συνεχείς ανατιμήσεις που πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να ενημερώνει τον κ.κ. Ελπιδοφόρο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική αγορά λόγω της μεγάλης αύξησης του ενεργειακού κόστους, κάτι που έχει επηρεάσει αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και απειλεί τη βιωσιμότητα τους.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων, Ο Γιάννης Θεοδοσίου στάθηκε στο μεγάλο ζητούμενο της προσέλκυσης περισσότερων επενδυτών, με  τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να δηλώνει πρόθυμος να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή, κυρίως μέσω κινητοποίησης στους κόλπους της Ομογένειας αλλά και γενικότερα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του κ. Χατζηθεοδοσίου με τον κ.κ. Ελπιδοφόρο, μετά από αυτήν τον Ιούνιο του 2019, στο περιθώριο εκδήλωσης που έγινε τότε στην Αθήνα, προς τιμήν του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής.