Τετάρτη
6
Δεκέμβριος
TOP

Καλλιεργούσαν κάνναβη σε οροφοδιαμέρισμα στις Αχαρνές – Χρησιμοποιούσαν κωδική ορολογία όπως «κέρασμα καφέ», «μέτρα σε ύψος», «διακοσάρι» (pic’s & video)

Νέο πλήγμα στο εμπόριο και τη διακίνηση των ναρκωτικών κατάφεραν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, συλλαμβάνοντας τέσσερις κάνναβης στην Αττική. Οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας έφθασαν στα χνάρια των τεσσάρων ατόμων και συγκεκριμένα στην οικία ενός 49χρονου ο οποίος καλλιεργούσε εκεί τα φυτά κάνναβης.

Συγκεκριμένα, 84 βρέθηκαν σε οροφοδιαμέρισμα όπου διέμενε ο 49χρονος στην περιοχή των Αχαρνών, και ο οποίος συνεργαζόταν με τους λοιπούς τρεις συλληφθέντες  (33, 59 και 64 ετών, αντίστοιχα) με τους οποίους διακινούσαν ποσότητες κάνναβης σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Στην οικοδομή όπου βρισκόταν το διαθέσιμα του 49χρονου, βρίσκονται οροφοδιαμερίσματα και κατοικίες συγγενικών προσώπων και του ιδίου, γεγονός που του επέτρεπε να έχει άμεση εποπτεία στον χώρο.

Στην περιοχή των Αχαρνών διέμενε και ο 33χρονος, εξελίχθηκε η έρευνα των αρχών οδηγώντας στη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων.

Οι έτεροι δυο διέμεναν, 59 και 64 ετών, αντίστοιχα  στην περιοχή Αγίου Στεφάνου Αττικής.

Οι τέσσερις άνδρες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη ορολογία κατά τις επαφές τους θέλοντας έτσι να αποφύγουν την πρόκληση οποιασδήποτε υποψίας.

Για την αγοραπωλησία χρησιμοποιούσαν τις φράσεις «κέρασμα καφέ» ή «να πιούμε καφέ», ενώ για την διακινούμενη ποσότητα η κωδική ονομασία ήταν είτε «καφεράδα», είτε  «πράματα» ή «μέτρα σε ύψος». Αποκαλούσαν τα χρηματικά ποσά ως «δεκάρικο» «πεντάρι» και «διακοσάρι».

14.9.2023 messinia-narkwtika-fyta-sillipseis

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες (13.9.2023) το πρωί στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 33, 49, 59 και 64 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, ο 49χρονος συλληφθείς δραστηριοποιούταν στην εσωτερική καλλιέργεια φυτών κάνναβης και στη διακίνηση των συγκομιζόμενων ποσοτήτων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, ο 49χρονος για τον σκοπό αυτό είχε προμηθευτεί σπόρους κάνναβης και κατάλληλο εξοπλισμό εσωτερικής καλλιέργειας κάνναβης (θάλαμο καλλιέργειας με τα αντίστοιχα εξαρτήματα), τον οποίο τοποθέτησε στην οικία του όπου μπορούσε να έχει άμεση εποπτεία του χώρου.

Κατά τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, προκειμένου να συγκαλύπτει την παράνομη δραστηριότητά του σχετικά με την καλλιέργεια και την διακίνηση των ναρκωτικών, αλλά και για να αποπροσανατολίζει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσε συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Χθες (13.9.2023) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση η οικία του, όπου εξερχόμενος από αυτήν ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 49χρονου, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • θάλαμος καλλιέργειας φυτών κάνναβης, πλήρως εξοπλισμένος, εντός του οποίου καλλιεργούνταν σε γλάστρες -75- φυτά κάνναβης, ύψους έως -170- εκατοστά περίπου,
  • ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους -758- γραμμαρίων,
  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -48- γραμμαρίων,
  • -3- ναρκωτικά δισκία,
  • -1- ζυγαριά ακριβείας,
  • -1- κινητό τηλέφωνο,
  • το χρηματικό ποσό των -2.200- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
  • εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας κάνναβης (λαμπτήρες, υγρόμετρα, θερμόμετρα, κ.ά.).

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι -3- ημεδαποί, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που έγινε σε οικία του 59χρονου, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί -4- φυτά κάνναβης, ύψους έως -150- εκατοστά, περίπου.

Τέλος, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 64χρονου διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αύλειο χώρο της οικίας του -5- φυτά κάνναβης, ύψους έως -40- εκατοστά, περίπου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.