Τετάρτη
5
Οκτώβριος
TOP

«Καμία περίπτωση ο Σαμαράς να στηρίξει Τατούλη» -Οι πολιτικές… φαντασιώσεις και τα σενάρια (video)

Μια… χειραψία με πόσους τρόπους μπορεί να μεταφραστεί, άραγε; Εάν έχεις πολιτικές… φαντασιώσεις ή πολιτικές… εμμονές, με πάρα πολλούς. Τα «έδωσαν όλα» εδώ μια και εβδομάδα «ειδικοί και μη» αναλυτές σεναριολόγοι περί… χειραψιών και «εμπαθείς» με συγκεκριμένα πρόσωπα, για το τι σηματοδοτεί η χειραψία Σαμαρά – Τατούλη στην εκδήλωση της Hengas.

Μια χειραψία που οι μεν… πήγαν σε άλλο επίπεδο την πολιτική… φαντασίωση και οι δε είδαν και… πολιτική επαναφορά.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, τόσο απλά, όσο και εάν είναι… δύσπεπτα.

Καμία περίπτωση δεν υπάρχει να στηρίξει ο Αντώνης Σαμαράς τον Πέτρο Τατούλη και οποιαδήποτε… ανάλυση τέτοιου τύπου καταντά τουλάχιστον… αστεία.

Άλλωστε τα όσα παρέθεσε σήμερα στην παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Διευθυντής της τηλεόρασης BEST Νίκος Μπελογιάννης ήταν δεδομένα και συγκεκριμένα. Στάθηκε σε όλα εκείνα τα… λεκτικά που ο πρώην περιφερειάρχης σε διάφορα χρονικά διαστήματα έχει «στολίσει» με απίστευτες εκφράσεις και έχει καταφερθεί εναντίον του Αντώνη Σαμαρά για την πορεία, το έργο του, ακόμη και με… απίστευτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του Μεσσήνιου πολιτικού που δεν… ξεχνιούνται, όσα και… σφουγγάρια να πέσουν επάνω.

Βέβαια, όπως φαίνεται, οι «κακές» σχέσεις που υπάρχουν και με τον νυν Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, δείχνουν ότι ούτε και εκεί θα υπάρξει στήριξη…

Από την άλλη, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός των όσων συμβαίνουν και στην… σχέση Τατούλη με Βλάση. Μια σχέση οργής που έγινε… στοργής, ξαφνικά, λες και τους «ένωσε η Hengas», όπως σημείωσε ο Ν. Μπελογιάννης, που ακολούθως στάθηκε στα δηλωθέντα των δύο πλευρών που έχουν «σφαχθεί» με ακραίες εκφράσεις στο παρελθόν, όταν ο μεν μιλούσε για το… ανύπαρκτο έργο Τατούλη και για «περίεργες μεθοδεύσεις», με τους κύκλους της τότε περιφέρειας να καταφέρονται ενάντια του Αρκά Βουλευτή και να μιλούν για συμπεριφορές «ακραίου φασιστοειδούς».

Ξαφνικά, το 2021… όλα άλλαξαν και φθάσαμε σήμερα στην τελευταία εκδήλωση ο κ. Βλάσης να χειροκροτά τον κ. Τατούλη, σε μια εκδήλωση που δεν ήταν άλλος εκπρόσωπος από τις περιφερειακές παρατάξεις και είχε κληθεί ο περιφερειακός σύμβουλος να απευθύνει χαιρετισμό. Γεγονός είναι πως ήδη οι Αρκάδες έχουν μείνει… άφωνοι με την στάση και των δύο.

Στο πλαίσιο αυτό και στο φόντο αυτών των «αλαμπουρνέζικων» πολιτικών «συναναστροφών» ο Ν. Μπελογιάννης αναρωτήθηκε καυστικά «…αν αυτοί είναι οι άνθρωποι που θέλετε να μας εκπροσωπήσουν στην Πελοπόννησο;» και μίλησε για το αύριο της Περιφέρειας και τα προβλήματά της που πρέπει να μπει μπροστά και όχι «εκείνα τα πρόσωπα που τους ενδιαφέρει μόνο το ποιος θα ανταλλάξει την καρέκλα».

Αυτά όπως και εκείνα που σχετίζονται με την ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου και τα όσα εξελίσσονται με το έργο Πύργος -Τσακώνα και τις δεσμεύσεις που υπάρχουν πλέον από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ήταν στο επίκεντρο του σχολιασμού του Διευθυντή της τηλεόρασης BEST, που μίλησε για αυτές τις θετικές διαστάσεις που σημειώνονται.