Σάββατο
3
Ιούνιος
TOP

Καμπανάκι… ανησυχίας για την βιωσιμότητα των δήμων (video)

Στην εξίσωση της αβεβαιότητας και της όλης ανησυχίας και η αυτοδιοίκηση. Άκρως χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις, από την πλευρά των δημάρχων στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Επί τάπητος τα πολλά προβλήματα που προκαλεί στην αυτοδιοίκηση η αύξηση του ενεργειακού κόστους και οι υπόλοιπες επιβαρύνσεις, που τινάζουν μέχρι και…. έργα στον αέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.airetos.gr

 Έκτακτη Συνάντηση είχαν σήμερα οι δήμαρχοι της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, με βάση την απόφαση που λήφθηκε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ της  Θεσσαλονίκης, καθώς οι έκτακτες καταστάσεις  που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία απαιτούν, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου κατά την έναρξη των εργασιών, την άμεση εφαρμογή εκτάκτων σχεδίων δράσης, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι προϋπολογισμοί των δήμων αλλά και να αποφευχθεί το κλείσιμο ζωτικών υποδομών για την λειτουργία μεγάλων και μικρών δήμων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημάρχων της χώρας, παραβρέθηκε και μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν οι Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γιώργος Πατούλης περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Μαρκόπουλος, πρόεδρος ΠΕΔ Αττικής, δήμαρχος Γαλατσίου, Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και τα οποία πλήττουν καθολικά και καθοριστικά και τους δήμους της χώρας, ιδιαίτερα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, περιέγραψε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, διατυπώνοντας παράλληλα τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης για την εφαρμογή ενός εκτάκτου σχεδίου δράσης, το οποίο θα ανανεώνεται αναλόγως με τις εξελίξεις.

Καταδικάζουμε απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε την απερίφραστη και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις καταδίκη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο η Ελληνική Αυτοδιοίκηση να εκφράσει ομόθυμα την πλήρη αποδοκιμασία της σε χώρες και καθεστώτα που επιχειρούν ασκώντας βία, να αλλάξουν τα σύνορα στην Ευρώπη, σήμερα στην Ουκρανία και πιθανόν αύριο και κάπου αλλού στην ευρύτερη γειτονιά μας, παραβιάζοντας τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τις διεθνείς συνθήκες καθώς και την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της στον Ουκρανικό λαό και ιδιαίτερα στους δημάρχους της Ουκρανίας.

διαβάστε την συνέχεια πατώντας εδώ