Τρίτη
5
Δεκέμβριος
TOP

Καταγγελία σοκ στην Καλαμάτα – Ασελγούσε σε ανήλικες και κατέγραφε τις ερωτικές τους πράξεις

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας στο άκουσμα της υπόθεσης πορνογραφίας ανηλίκων. Ένας 62χρονος φέρετε να προσέγγιζε μέσω μηνύματος ανήλικες κοπέλες ζητώντας τους να συνευρεθούν ερωτικά έναντι χρηματικής αμοιβής. Η δράση του δεν σταματούσε εκεί καθώς κατέγραφε τις ερωτικές τους πράξεις. 

Στην περίπτωση της κοπέλας, προσωρινή κάτοικος Μεσσηνίας, συγγενικό της πρόσωπο και συγκεκριμένα η αδελφή της έλαβε ένα μήνυμα από άγνωστο αποστολέα το οποίο περιείχε φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου, όπου φαινόταν η καταγγέλλουσα, με την απαίτηση να συμμετέχει σε παρόμοιες πράξεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Η νεαρή έδειξε τις φωτογραφίες στην αδελφή της, και η ενήλικη πλέον κοπέλα προέβη σε καταγγελία. Η αστυνομία έφθασε στα ίχνη ενός 62χρονου, κάτοικου Αθηνών, ο οποίος όπως αποδεικνύεται από την έρευνα και την προανάκριση δεν ήταν η πρώτη φορά που παρενοχλούσε ανήλικες κοπέλες, αντιθέτως κατ’ εξακολούθηση ασελγείς προέβη σε παρόμοιες πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων (4) ανηλίκων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας συνελήφθη άτομο και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία συγγενικό της πρόσωπο  (η αδελφή του θύματος) έγινε αποδέκτης μηνυμάτων, τα οποία περιείχαν φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της καταγγέλλουσας όταν ήταν ανήλικη, ενώ συγχρόνως ο άγνωστος αποστολέας απαιτούσε από το συγγενικό της πρόσωπο, παρόμοιες πράξεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του συλληφθέντα στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εξακριβώθηκε και η εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων (4) ανηλίκων.

Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε, προχθές (7.9.2022) στην Αττική, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητός σκληρός δίσκος, με πλήθος οπτικοαστικού υλικού, ερωτικού περιεχόμενου του δράστη με τις ανωτέρω ανήλικες, -203- ψηφιακοί δίσκοι “CD”, -7- φορητοί σκληροί δίσκοι, -2- κάμερες, -5- κινητά τηλέφωνα, -3- φορητές μονάδες αποθήκευσης “usb” και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ διερευνάται το πλήρες εύρος της εγκληματικής του δραστηριότητας.