Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης σε γειτονιές της Καλαμάτας

Διαρκείς είναι οι παρεμβάσεις στον τομέα του Πρασίνου στο Δήμο. Συνεργεία αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και συνεργεία εργολάβων εκτελούν -την περίοδο αυτή- εργασίες καθαρισμού αυτοφυούς βλάστησης σε διάφορα σημεία του Δήμου, σε γειτονιές της Καλαμάτας και σε Κοινότητες.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας, οι εργασίες έχουν εντατικοποιηθεί, εξελίσσονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας κι αφορούν -μεταξύ άλλων-, καθαρισμούς και ελέγχους της αυτοφυούς βλάστησης σε κοινόχρηστους χώρους, πάρκα τσέπης, πεζοδρόμια, κηπάρια, νησίδες και περιβάλλοντες χώρους δημοτικών κτηρίων και οικοπέδων.

prasino grid 2

Τις τελευταίες ημέρες εργασίες έχουν εκτελεστεί στις οδούς Ακρίτα, Σπάρτης, Ύδρας, Παλαιολόγου, Καλλιπατείρας, στη γειτονιά του Αγίου Νικολάου (Παπατσώνη, Δημακοπούλου, Περρωτού κ.ά.), στη γειτονιά της Αγίας Κυριακής και της Αγίας Παρασκευής, στην παραλιακή ζώνη της Μ. Μαντίνειας κ.ά.
prasino grid 3

Παρεμβάσεις θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα στο «Νησάκι», στις νέες Εργατικές Κατοικίες της Αγ. Τριάδας, σε οδούς νότια της Νέας Εισόδου κ.ά.
prasino grid 3

Σημειώνεται, επίσης, ότι σημαντική είναι η συμβολή των εποχικών εργατών πυροπροστασίας που έχουν αναλάβει υπηρεσία στις Κοινότητες, με κύριο έργο τον καθαρισμό και τη διαχείριση της βλάστησης.

prasino grid 1