Παρασκευή
8
Δεκέμβριος
TOP

Κατώτατος μισθός στα 911 ευρώ καθαρά με το Πρώτο Ένσημο

Πιο ελκυστικό θέλει να κάνει το υπουργείο Εργασίας το πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο» που βρίσκεται στον αέρα από τον Ιανουάριο, τριπλασιάζοντας το ποσό της επιδότησης. 
Οι θέσεις που επιδοτούνται

Η θέση σε αυτή τη περίπτωση επιδοτείται με ποσό 3.600 ευρώ.  Το ποσό επιμερίζεται μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη.  Αυτό σημαίνει πως 1.800 ευρώ  πιστώνονται απευθείας στον νεοπροσλαμβανόμενο, σε έξι  μηνιαίες δόσεις, ενώ τα υπόλοιπα 1.800 ευρώ καταβάλλονται στον εργοδότη  αλλά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.  Εάν  ο εργοδότης έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο να λαμβάνει τον κατώτατο μισθό, με την επιδότηση ο εργοδότης μπορεί να καλύψει περίπου για 2,5 μήνες το μισθολογικό κόστος. Από την άλλη ο εργαζόμενος θα λαμβάνει ως μισθό 911 ευρώ καθαρά.

Νέα θέση μερικής απασχόλησης

Μέσω του προγράμματος μπορούν να προσληφθούν και νέοι που θα εργαστούν με ημιαπασχόληση. Σε αυτή τη περίπτωση η νέα θέση -που δεν μπορεί να υπολείπεται των 20 ωρών εβδομαδιαίως- επιδοτείται με 1.800 ευρώ. Τα 900 ευρώ καταβάλλονται απευθείας στον νεοπροσλαμβανόμενο νέο σε έξι ισόποσες και τα υπόλοιπα 900 καταβάλλονται στον εργοδότη πάλι  με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σύμβαση εργασίας μικρότερη των έξι μηνών

Και σε αυτή την περίπτωση οι εργοδότες μπορούν να κάνουν προσλήψεις μέσω του προγράμματος. Η νέα θέση επιδοτείται αναλογικά με τη διάρκεια της σύμβασης εργασίας και σύμφωνα με το είδος της σύμβασης.  Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ενός μήνα. Έτσι, για μια σύμβαση εργασίας 2 μηνών, η θέση επιδοτείται με 1.200 ευρώ  και το ποσό επιμερίζεται σε εργοδότη και εργαζόμενο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη moneyreview.gr