Παρασκευή
24
Μάιος
TOP

Κατρίνης στο BEST: «Η στάση μας είναι καθαρή, αυτόνομη και αδιαπραγμάτευτη -Δεν θα μπούμε σε αυτή τη γελοιοποίηση της πολιτικής ζωής» (video)

Λάβρος κατά της κυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, εστιάζοντας στην κατάσταση που επικρατεί με τη νέα κρίση που εδραιώνεται στη χώρα και τις ανατιμήσεις παντού, επέρριψε σοβαρές ευθύνες στα δύο κόμματα, για την αντιμετώπιση των μείζονος σημασίας ζητημάτων, παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ακόμη και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατέθεσε την πρόταση μομφής, δε στάθηκε όσο θα έπρεπε στις ανατιμήσεις και όσα καταγράφονται, επιλέγοντας από το βήμα της Βουλή να αφιερώσει «το 1/3 της ομιλίας του, σε έναν υπόδικο τηλεπαρουσιαστή». Μιλώντας για την ακρίβεια, ο Μιχάλης Κατρίνης επέκρινες την κυβέρνηση τονίζοντας πως λέει ψέματα στον λαό. «Λέει  από τον Σεπτέμβριο ό,τι όλα πάνε καλά. Μην ανησυχείτε σε λίγο θα περάσει, τη στιγμή που οι ειδικοί στην Ευρώπη εκτιμούν πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε ακρίβεια και ο πρωθυπουργός αντί να στηρίξει τους πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, λέει θα αυξήσουμε το μισθό από 1η Μαΐου και βλέπουμε». Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα ο κ. Κατρίνης, ο οποίος έθεσε όλα αυτά τα ζητήματα στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε πως η κατάσταση θα χειροτερεύσει. «Θα οδηγήσει νομοτελειακά σε κοινωνική αναταραχή αφού δεν θίγει πλέον μόνο τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά το σύνολο της μεσαίας τάξης. Χαρακτηριστικά ήταν όσα σημείωσε για τα προβλήματα των αγροτών, αναλύοντας τις επιμέρους διαστάσεις, αλλά και το πολιτικό σκηνικό που είναι εξαιρετικά «καυτό». «Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ που όλοι ξέρουμε, δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν για την πολιτική του στάση. Η στάση μας είναι καθαρή, αυτόνομη και αδιαπραγμάτευτη. Εμείς δεν προσφερόμαστε ως βολικός κυβερνητικός εταίρος. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη γελοιοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου με σκηνές απαράδεκτες μέσα στο ναό της Δημοκρατίας. Θα επιμένουμε να μιλάμε για τα προβλήματα των πολιτών», είπε με νόημα μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ.