Παρασκευή
24
Μάιος
TOP

Καβγάς ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ στη Βουλή: «Είστε άχρωμοι», «Μαθήματα δεν δεχόμαστε από εσάς που μας λέγατε γερμανοτσολιάδες»

Ένταση και διαξιφισμούς προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής η άρνηση του ΚΙΝΑΛ να στηρίξει την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας για τον ΕΦΚΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν το ΚΙΝΑΛ, μέσω της Νάντιας Γιαννακοπούλου, δήλωσε «παρών» στην επίμαχη ψηφοφορία, ζητώντας από το Σώμα να μη μείνει στον τύπο του Συντάγματος, αλλά να κάνει κριτική στην ουσία του νομοσχέδιου.

«Θέλω να πω στο ΚΙΝΑΛ ότι μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπήρχαν οι πεδινοί, οι ορεινοί και τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και οι Ελβετοί, οι άχρωμοι», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Έχετε ξεχάσει το ΑΣΕΠ, το οποίο καταστρατηγείται. Κάνετε την καλύτερη πάσα στην ΝΔ».

Η απάντηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου σε Σκουρλέτη
«Κύριε Σκουρλέτη, μαθήματα πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ δεν δέχεται», απάντησε επιθετικά η Νάντια Γιαννακοπούλου και πρόσθεσε: «Πάρτε το απόφαση ότι βολικά στηρίγματα σε εμάς δεν θα βρείτε τώρα που πιέζεστε από τις δημοσκοπήσεις! Θυμηθήκατε το ΠΑΣΟΚ του ΑΣΕΠ όταν μας κατηγορούσατε για γερμανοτσολιάδες και σιωπούσατε για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε τι είναι;».

Από κει και πέρα πάντως, η ένσταση αντισυνταγματικότητας, που αφορούσε κυρίως τη δυνατότητα που παρέχεται στον ΕΦΚΑ να αντλεί διευθυντικά στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα, απορρίφθηκε από τη Βουλή. Σημειώνεται ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  10/02/2022  19:24
Υπουργείο Εργασίας: 8 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού του ΕΦΚΑ -Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ
Υποστηρίζοντας την ένσταση η Μ. Ξενογιαννακοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων με φωτογραφικές διατάξεις που δεν έχουν κανένα εχέγγυο αξιοκρατικής επιλογής, ενώ χαρακτήρισε κόλαφο και τη σχετική έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως το ίδιο το Σύνταγμα (άρθρο103) προβλέπει ότι σε ειδικές συνθήκες μπορεί να υπάρξει πρόσληψη υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου. «Σας ρωτώ, όταν έχουμε έναν οργανισμό που μόνος του έχει εδώ και χρόνια το 48% των παραπόνων των πολιτών στον Συνήγορο του Πολίτη, είναι ειδική περίπτωση ή δεν είναι; Να κλείνουμε τα μάτια μας στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι;», αναρωτήθηκε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ειδικά για την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος ο δικός σας για το Κτηματολόγιο προβλέπει προσλήψεις γενικού διευθυντή από τον ιδιωτικό τομέα! Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα;».

Πηγή: iefimerida.gr