Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

ΚΚΕ Μεσσηνίας για την τραγωδία με το πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ Για την τραγωδία με το πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου.

Η τραγωδία με το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου είναι ακόμα ένα συμβάν, στο επαναλαμβανόμενο έγκλημα που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες, που έχουν μετατραπεί σε θάλασσες νεκρών. Χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώνονται λόγω των πολέμων και της φτώχειας, για να καταλήξουν εγκλωβισμένοι μέσα από τις απάνθρωπες συμφωνίες της ΕΕ για τη μετανάστευση και τελικά γίνονται θύματα διακινητών, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Η τραγική ειρωνεία είναι μάλιστα, πως αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία περισυλλέγουμε πτώματα ανθρώπων που ξεκίνησαν από τη Λιβύη, όταν πριν κάποια χρόνια το πολεμικό αεροδρόμιο της Μεσσηνίας έπαιξε καταλυτικό ρόλο για τις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις ενάντια στο λαό της Λιβύης.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες. Έβαλαν φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και ταυτόχρονα ηγούνται στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς ενάντια των λαών της περιοχής, τους καταδικάζουν στη φτώχεια και στη μετανάστευση.

Ο λαός και η νεολαία της περιοχής να δείξουν την αλληλεγγύη τους, όπως άλλωστε έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Να καταδικάσουν με τη στάση και με τη δράση τους την αντιμεταναστευτική πολιτική, την εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς που είναι έργο όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

·    Με ευθύνη κράτους – κυβέρνησης να φτιαχτεί επιτέλους ένας αξιοπρεπής χώρος βραχείας φιλοξενίας μεταναστών. Να μην επαναληφθούν οι εικόνες ντροπής, όπου εκατοντάδες άνθρωποι στεγάζονται στον ακατάλληλο χώρο του λιμανιού της Καλαμάτας.

·    Να ενισχυθεί εκτάκτως και άμεσα το Νοσοκομείο της Καλαμάτας με την απαραίτητη υποδομή και το προσωπικό ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η τραγωδία.