Δευτέρα
22
Ιούλιος
TOP

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Καλαμάτα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες , οι οποίοι ήδη έχουν συγκεντρώσει τα τρακτέρ τους στο δημαρχείο της Μεσσήνης. Σε γενική συνέλευση, αφού καταγράφηκε η κατάσταση και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ,αποφάσισαν την Τρίτη 14 Μαρτίου να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Καλαμάτα.

Με το σύνθημα “δεν παζαρεύουμε τις ζωές των οικογενειών μας  εδώ και τώρα απαιτούμε”, διεκδικούν:

  • Με ευθύνη του κράτους να παρθούν μέτρα για τη διοχέτευση των προϊόντων με προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση. Να μπει φρένο στην κερδοσκοπία μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων. Να απαγορευτούν οι εισαγωγές στην πατάτα και στα άλλα προϊόντα, ώστε να διοχετευτεί πρώτα η εγχώρια αγροτική παραγωγή. Αυστηροί έλεγχοι τυχόν ελληνοποιήσεων αλλά και επιπλέον έλεγχος της ποιότητα των εισαγωγών, πχ η πατάτα Αιγύπτου ραντίζετε με απαγορευμένα φάρμακα.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για  όσα  προϊόντα  που