Παρασκευή
24
Μάρτιος
TOP

Κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμάτας για την επιλογή της Καλαμάτας στις 100 ουδέτερες κλιματικά πόλεις

“Η επιλογή της Καλαμάτας ως μίας από τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις στην Ευρώπη έως το 2030, είναι  μία σημαντική ευκαιρία και πρόκληση που διανοίγεται ώστε η πόλη μας να γίνει μία  Πρότυπη πόλη και να επισφραγίσει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και προοπτική.” αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμάτας.

“Η  υποβολή της αίτησης ένταξης  είχε την ομόθυμη στήριξη  των παρατάξεών μας από την πρώτη στιγμή  που υπερψήφισαν τις σχετικές αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα άλλα αιρετά όργανα του Δήμου και συμμετείχαν  καταθέτοντας τις προτάσεις τους στην διαβούλευση και στα θεματικά εργαστήρια που προηγήθηκαν.

 Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και πλήθος συνδημοτών μας(εκπρόσωποι φορέων, επιστήμονες και ενεργοί πολίτες) που με την συμμετοχή τους, τις ιδέες και τις προτάσεις τους βοήθησαν στην σύνταξη ενός πλήρους και απαιτητικού φακέλου ,που έτυχε θετικής αξιολόγησης και είχε ως τελική έκβαση την ένταξη της πόλης μας στο σημαντικό αυτό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

Η πόλη πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με μία μεγάλη πρόκληση, που αν αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα , μέθοδο, συνέργειες  και υπευθυνότητα θα επιτύχει στο προσεχές μέλλον ν’ αποκτήσει σύγχρονες και ενεργειακά αποδεκτές υποδομές,   καθαρό περιβάλλον και  καλύτερες συνθήκες ζωής των κατοίκων της και των επισκεπτών.

Είναι ώρα ευθύνης και δράσης για όλους μας. Οι παρατάξεις μας και όλοι οι δημοτικοί μας σύμβουλοι,  όπως άλλωστε πράξαμε μέχρι τώρα,  θα είμαστε στην πρώτη γραμμή στο δύσκολο έργο που θ’ ακολουθήσει  και θα συμβάλλουμε  με κάθε τρόπο μαζί με τους συνδημότες μας  στην επίτευξη  αυτού του φιλόδοξου στόχου.

Για την Αντιπολίτευση στον Δήμο Καλαμάτας

Βασίλης Κοσμόπουλος Επικεφαλής της δημ. Παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά»

Βασίλης Τζαμουράνης   Επικεφαλής της δημ. Παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Μαρία Οικονομάκου Επικεφαλής της δημ. Παράταξης «Καλαμάτα Ξεκινάμε»

Μανώλης Μάκαρης Επικεφαλής της δημ. Παράταξης «Ανοιxτός Δήμος-Ενεργοί πολίτες»

Τόνια Κουζή  Επικεφαλής της δημ. Παράταξης «Καλαμάτα  Τόπος ζωής»