Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Κοινή δράση από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Καλαμάτας και τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας – Νέα σειρά μαθημάτων ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους Ι.Ο.Κ και Ν.Ο.Κ ανακοινώνεται η έναρξη νέας εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης. Η Σχολή απευθύνεται σε ενήλικες, που μέσα από μία σειρά πρακτικών και θεωρητικών μαθημάτων, θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την ναυτική τέχνη και να γνωρίσουν το άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Η διδασκόμενη ύλη καλύπτει τις βασικές γνώσεις  και όλα τα ζητήματα ασφαλείας που πρέπει να έχει ένας κυβερνήτης ιστιοφόρου σκάφους. Μετά από την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων και των τελικών γραπτών εξετάσεων, το πτυχίο ιστιοπλοΐας που απονέμεται είναι διεθνούς ισχύος και καλύπτει ιστιοφόρα μέχρι 20 μέτρα μήκος. Με την ολοκλήρωση της  Σχολής, οι απόφοιτοι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παραμείνουν κοντά στην θάλασσα, επανδρώνοντας τα σκάφη των Ομίλων και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές τους που έχουν προγραμματιστεί για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 8 μμ  στα γραφεία του Ι.Ο.Κ στο Διοικητήριο της Μαρίνας Καλαμάτας όπου και θα γνωστοποιηθεί το ακριβές πρόγραμμα μαθημάτων, οι μέρες και ώρες διεξαγωγής τους καθώς και το κόστος της σχολής.