Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Κοινή προσέγγιση για το κτήριο των σχολών Παπαφλέσσα: Την συναίνεση του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ζητά η Περιφέρεια

Την συναίνεση του δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ζητά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δείχνοντας την ενωτική προσέγγιση σε ότι έχει να κάνει με το ζήτημα της εξυπηρέτησης της προσωρινής στέγασης των υπηρεσιών της στο κτήριο των σχολών Παπαφλέσσα, για να εξελιχθούν απρόσκοπτα οι εργασίες ανακατασκευής του Διοικητηρίου. Παράλληλα στέκεται και στην προοπτική αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του κτηρίου, για το οποίο διευκρινίζει πως η Περιφέρεια δεν εμπλέκεται στο ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά βάζει τέλος και στα όσα επιχειρήθηκαν να… κυοφορηθούν από ορισμένους, βλέποντας άλλες καταστάσεις στις σχέσεις μεταξύ των τριών μερών. Αναλυτικά σημειώνεται:

Η  Περιφέρεια δεν εμπλέκεται στο θέμα του Ιδιοκτησιακού Καθεστώτος επί του οικοπέδου και των κτηριακών εγκαταστάσεων των πρώην σχολών “Παπαφλέσσα”.

Για τους γνωρίζοντες, πρόκειται για ένα πολύπλοκο και δυσεπίλυτο θέμα, που μπορεί να διευθετηθεί με συναίνεση ή δικαστική απόφαση.

Η Περιφέρεια ζητεί τη συναίνεση Δήμου και Επιμελητηρίου για τη στέγαση των Υπηρεσιών της και για μικρό χρονικό διάστημα (μέχρι 24 μήνες) και ως  αντίδωρο θα προχωρήσει σε αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κτηριακού συγκροτήματος, η  κατάσταση του οποίου είναι γνωστή σ’ όλους μας σήμερα.

Καταλήγοντας,

Το Διοικητήριο πρέπει να ανακατασκευασθεί (Υπάρχουν 10.700.000 ευρώ γι’ αυτό το σκοπό) και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πρέπει να λειτουργήσουν ΕΝΤΟΣ της Καλαμάτας για ευνόητους λόγους και για όσες είναι αυτό δυνατόν.

                                                                                         

                                                                                                   Από την Περιφέρεια