Δευτέρα
15
Αύγουστος
TOP

Κοινωνικός τουρισμός: Ρεκόρ συμμετοχών από τους πολίτες – Πάνω από 200.000 οι αιτήσεις

Περισσότερες από 200.000 αιτήσεις κατατέθηκαν για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού μέσα σε λίγα 24ωρα. Ποια μέρη προτιμούν οι δικαιούχοι.

Ρεκόρ συμμετοχών από τους πολίτες για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, καθώς μόλις σε λίγο 24ωρα κατατέθηκαν περισσότερες από 200.000 αιτήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, από την Τετάρτη που άνοιξε η πλατφόρμα, καλύφθηκε πάνω από το 50% των επιταγών που θα διατεθούν φέτος, οι οποίες ανέρχονται σε 370.000.

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για ένα πολύ ενισχυμένο πρόγραμμα φέτος, καθώς προσφέρονται εντελώς δωρεάν 12 διανυκτερεύσεις στη Εύβοια και τη Σάμο, 10 σε Λέσβο, Λέρο, Κω, Χίο και Έβρο και έξι διανυκτερεύσεις με μικρή συμμετοχή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Υπενθύμισε δε ότι επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με τους δικαιούχους να καλούνται να πληρώσουν το 25% της τιμής, το 20% οι πολύτεκνοι και 0% τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα παιδιά έως 5 ετών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος επιλέγουν κυρίως τη Χαλκιδική, ενώ μεγάλη ζήτηση έχει παραδοσιακά η Εύβοια και η Πελοπόννησος. Κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να επιλέξει και τις άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς το πρόγραμμα ξεκινά από 1η Αυγούστου και ενδέχεται να δυσκολευτούν να βρουν κατάλυμα σε πολυσύχναστα μέρη.

πηγη News247.gr