Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Κοινοβουλευτική αναφορά Χαρίτση στη Βουλή: «Απαιτείται άμεση αναστολή της προανάρτησης του κτηματολογίου στην Τριφυλία»

Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κο Πιερρακάκη κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, με την συνυπογραφή των Τομεαρχών Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μάριου Κάτση, με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας εξ’ αιτίας της σωρείας λαθών (σε ποσοστό 90%!) στα όρια των γεωτεμαχίων, που διαπίστωσαν μετά από εκτεταμένους ελέγχους οι σύλλογοι Μηχανικών και Δικηγόρων.

Όπως τονίζουν σε επιστολή τους ο Σύλλογος Μηχανικών Τριφυλίας και ο Σύλλογος Δικηγόρων Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας για τις συγκεκριμένες αστοχίες ευθύνεται η ανάδοχος εταιρία για την Τριφυλία, η οποία ανάρτησε τα  ακίνητα σύμφωνα  με  το αρχικό προκαταρκτικό υπόβαθρο που διέθετε χωρίς να έχει προβεί σε καμία επεξεργασία και καταχώριση ορίων με βάση τις δηλώσεις που τους υποβλήθηκαν, αλλά και η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. η οποία όφειλε να διαπιστώσει την αστοχία και να μη  προχωρήσει στην προανάρτιση, επιβάλλοντας στην ανάδοχο εταιρεία να  εκτελέσει  το ανατεθέν έργο  σύμφωνα με τις συμβατικές  της υποχρεώσεις.

Ο Αλ. Χαρίτσης στο πλαίσιο της Αναφοράς του, ζητά την άμεση απάντηση και τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως προς το αίτημα των φορέων και των πολιτών του δήμου Τριφυλίας για αναβολή-αναστολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου στην περιοχή, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στην ανάδοχο εταιρία να διορθώσει την κτηματολογική βάση με τα όρια που αποτυπώνονται στα τοπογραφικά διαγράμματα που της υποβλήθηκαν.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

 

 

 

 

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: Αίτημα των Δ.Σ. των Συλλόγων Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Τριφυλίας και Δικηγόρων Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας για την αναβολή-αναστολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου στο Δήμο Τριφυλίας.

 

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης καταθέτει αναφορά προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης , σχετικά με την επιστολή των ανωτέρω συλλόγων του Δήμου Τριφυλίας στην οποία αιτούνται την αναβολή-αναστολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου στο Δήμο Τριφυλίας. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, από τους μέχρι σήμερα εκτεταμένους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί σε δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, διαπιστώθηκε ότι όσον αφορά τα όρια των γεωτεμαχίων το κτηματολόγιο έχει αστοχήσει στην Τριφυλία σε ποσοστό 90%, ενώ υπάρχουν και λάθη στα υπόλοιπα στοιχεία. Οι σύλλογοι Μηχανικών και Δικηγόρων του νομού Τριφυλίας αναφέρουν ότι για τις συγκεκριμένες αστοχίες ευθύνεται η ανάδοχος εταιρία για την Τριφυλία, η οποία ανάρτησε τα  ακίνητα σύμφωνα  με  το αρχικό προκαταρκτικό υπόβαθρο που διέθετε χωρίς να έχει προβεί σε καμία επεξεργασία και καταχώριση ορίων με βάση τις δηλώσεις που τους υποβλήθηκαν, αλλά και η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. η οποία όφειλε να διαπιστώσει την αστοχία και να μη  προχωρήσει στην προανάρτιση, επιβάλλοντας στην ανάδοχο εταιρεία να  εκτελέσει  το ανατεθέν έργο  σύμφωνα με τις συμβατικές  της υποχρεώσεις.

                                         Επισυνάπτεται η επιστολή

Αναγνωρίζει το Υπουργείο το πρόβλημα; Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας για την αντιμετώπιση της κτηματογράφησης  και την θέση σας  ως προς το αίτημα για αναβολή-αναστολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου στο Δήμο Τριφυλίας.

 

Αθήνα 7 Σεπτεμβρίου 2021

Οι Αναφέροντες Βουλευτές

Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης)

Κάτσης Μάριος

Φάμελλος Σωκράτης