Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Κων. Μάκαρης: «Το Ναύπλιο θα ανακτήσει ξανά τη χαμένη του μεγαλοπρέπεια με τη Νέα Εποχή» (video & pic’s)

«Αλληλεγγύη, σεβασμός, ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, διαφάνεια, μεγαλοπρέπεια για το Ναύπλιο» αυτές είναι αξίες που πρεσβεύει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μάκαρης και ο συνδυασμός «Νέα Εποχή» που στις επικείμενες δημοτικές εκλογές διεκδικεί την ψήφο εμπιστοσύνης των δημοτών της πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και πρώτης πρωτεύουσας του κράτους. Στην μεγαλοπρεπή κεντρική του πολιτική ομιλία από την «καρδιά» του Ναυπλίου, με το σύνθημα «Η Νέα Εποχή ξεκινά στις 8 Οκτωβρίου» ο Κωνσταντίνος Μάκαρης προέτρεψε τους πολίτες την προσεχή Κυριακή να επιλέξουν συνειδητά και με κοινό στόχο ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο για τον τόπο.

«Το σύνθετο να γίνει απλό» και τα λόγια πράξη «μέσω της επανεκκίνησης στο δήμο, την τοποθέτηση ικανών ανθρώπων σε καίριες θέσεις» που θα δημιουργήσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις ανάπτυξης ώστε να «Επαναφέρουμε τον δήμο στην αλληλεγγύη και τον σεβασμό, την ειλικρίνεια. Λέμε πάντα αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Η «Νέα Εποχή» έτσι είναι.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάκαρης.

Παρουσιάζοντας το όραμά του για την επόμενη μέρα του Ναυπλίου, ο Κωνσταντίνος Μάκαρης τόνισε πως βασικές του προτεραιότητες είναι η οικονομία, η παιδεία, ο πολιτισμός, η κοινωνία, οι συνέργειες

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης μίλησε για διαφάνεια στο δήμο μέσω «εξονυχιστικού ελέγχου σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα, στις απευθείας αναθέσεις, έλεγχος σε όλες τις συναλλαγές» μακριά όπως τόνισε «από ρουσφέτια».

Ο Πολιτισμός σε πρώτο πλάνο μέσω της ένταξης «περιοχών και μνημείων στην UNESCO». Στα μείζονα της επόμενης μέρας η ανάπτυξη του λιμανιού, η νέα μαρίνα, ενώ προανήγγειλε νέο και προσβάσιμο δημαρχείο στο κτήριο της ΔΕΗ, καθώς και την καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου.

Ειδική μέριμνα για τα αδέσποτα, μέσα από την προώθηση των υιοθεσιών ανακοινώνοντας ανταποδοτικά οφέλη για τους πολίτες μέσω της μείωσης δημοτικών τελών.

Ψηλά στην ατζέντα και τα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου δήλωσε πως άμεση θα είναι η απομάκρυνση των κοντέινερ από το λιμάνι, ενώ οι καλές πρακτικές θα έρθουν μέσω της υιοθέτησης της κουλτούρας της ανακύκλωσής την οποία ως δημοτική θα ενισχύσει δημιουργώντας ανταποδοτικά οφέλη για την κοινωνία «Το κέρδος που θα ανακύπτει μέσω της ανακύκλωση θα διατίθεται στις ευπαθείς ομάδες».

«Αλλάζουμε τον τουρισμό» είπε ο κ. Μάκαρης αναφερόμενος σε όλες τις μορφές του, οι οποίες θα προωθηθούν ώστε «το Ναύπλιο να συγκρίνεται με την Βενετία και με όλες τις προηγμένες πόλεις».

Προανήγγειλε έργα οδοποιίας «από το κέντρο της πόλης μέχρι το τελευταίο χωριό» και «θα αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας γίνει η κεντρική διοίκηση και όχι απευθείας αναθέσεις και να πληρώνουμε εμείς οι δημότες τα ρουσφέτια.»

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας ο κ. Μάκαρης τόνισε πως βούληση του ιδίου και των ανθρώπων του συνδυασμού του είναι η συνεργασία με «τους όμορους δήμους. Ανοίγουμε τις πόρτες διαλόγου.»

Μεγάλο κεφάλαιο και η παιδεία για το οποίο κ. Μάκαρης έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία μιλώντας για ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά. Η αγάπη του για τον τόπο ξεκάθαρη και εκφράστηκε στο μέγιστο βαθμό με τον κ. Μάκαρη να δηλώνει πως εφόσον εκλεγεί «θα κάνω δωρεά το μισθό του δημάρχου. Δόξα τον Θεό έχω τη δουλειά μου. Θέλω να αφυπνίσω τους δωρητές αυτής της πόλης. Ο μισθός του δημάρχου θα πάει για τις εγκαταστάσεις των σχολικών κτιρίων και για τα παιδιά που δεν έχουν δικαίωμα στη μάθηση. Την Κυριακή αλλάζουμε σελίδα στην ιστορία. Απελευθερώνουμε το δήμο μας. Τέλος στην κακή συμπεριφορά, τέλος στα ρουσφέτια. Η «Νέα Εποχή» είναι εδώ…»

«Πρέπει να επουλώσουμε τις πληγές κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η νέα γενιά μας» είπε καλώντας στο βήμα την κόρη του Έφη και αφηγούμενος μια σύντομη ιστορία η οποία όμως είχε το δικό της δίδαγμα καθώς αποτυπώνει με τον πιο αληθινό τρόπο για το πως οι νέοι αντιμετωπίζουν την πολιτική. Η ίδια συγκινημένη μίλησε για τον πατέρα της και παρακίνησε τους πολίτες «να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες για το μέλλον του τόπου. Καλή μας επιτυχία μπαμπά μου. Η “Νέα Εποχή” έρχεται». Μαζί της αρκετά ακόμη μικρά παιδιά που όπως είπε ο κ. Μάκαρης αποτελούν «τους πιο σκληρούς κριτές» και συνάμα το αύριο του τόπου.