Δευτέρα
20
Μάρτιος
TOP

Κορωνοϊός: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Η Covid-19 παραμένει πανδημική «κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης», το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος όμως βλέπει ελπίδα για το μέλλον.

Η πανδημία είναι πιθανό να βρίσκεται σε «μεταβατικό σημείο» που συνεχίζει να χρήζει προσεκτικής διαχείρισης για να «περιοριστούν οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις» αναφέρει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.

Στα τρία χρόνια που έχουν περάσει από τότε που ο ΠΟΥ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πάνω από 6,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα χάσει τη ζωή τους από τον ιό, αν και ο πραγματικός απολογισμός εκτιμάται ότι είναι μακράν μεγαλύτερος.

H αναζωπύρωση της επιδημίας στην Κίνα είναι μια από τις παραμέτρους στην απόφαση του ΠΟΥ (Reuters)

Η διάθεση εμβολίων και θεραπειών έχει αλλάξει σημαντικά την κατάσταση από το 2020 και ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, έχει εκφράσει την ελπίδα ότι η κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης μπορεί να τερματιστεί φέτος.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι μέσα στον επόμενο χρόνο ο κόσμος θα μεταβεί σε μια νέα φάση στην οποία θα μειωθούν οι νοσηλείες από Covid και οι θάνατοι θα πέσουν στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο» δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους σε σημερινή συνεδρίαση του ΠΟΥ.

Διαβάστε την συνέχει στο in.gr