Πέμπτη
13
Ιούνιος
TOP

Κώστας Τζιούμης: «Αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που γεννούν πολιτισμό» – Με νέες θέσεις εργασίας ενισχύουμε την τοπική οικονομία»

Tην Τρίτη, 13 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Τρίπολης, υπεγράφη, από το Δήμαρχο Τρίπολης και την εκδότρια – μεταφράστρια και διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου, Πάνυ Σαράφη, Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Τριπόλεως και τον εκδοτικό οίκο ”Λιοτρίβι-Παναγιώτα Γ. Σαράφη”.

Η υπογραφή του ανωτέρω μνημονίου προβλέπει την υλοποίηση πολιτισμικών δράσεων στον Δήμο, με πρωτεύουσα δράση την προετοιμασία, διοργάνωση και τη διεξαγωγή του 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου, Γραμμάτων και Τεχνών στην Τρίπολη του έτους 2024.

Η διδάκτωρ κα. Σαράφη Παναγιώτα ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Τρίπολης για την εμπιστοσύνη, καθώς επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επιτυχία του εγχειρήματος. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και προγραμμάτων που οδηγούν στις τέχνες και υποστηρίζουν τον πολιτισμό. Οφείλουμε να εντάξουμε δράσεις που προωθούν την Τέχνη, το Βιβλίο και τα Γράμματα, στην καθημερινότητά μας.

Σε δημοτικό ακίνητο θα στεγαστεί η 9η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων της Π.Υ.

Στις 12 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Τρίπολης, υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κωνσταντίου Τζιούμη και του Διευθυντή, Αρχιπύραρχου της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Δαληβίγκα Ιωάννη, πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής ακινήτου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Τρίπολης παραχώρησε δωρεάν τη χρήση δημοτικού ακινήτου, που βρίσκεται στην Κοινότητα Αγίου Βασιλείου, στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου, προκειμένου να εγκατασταθεί η 9η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων. Πρόκειται για μια νεοσύστατη μονάδα που θα εδρεύει στην Τρίπολη και θα απασχολεί 90 πυροσβέστες για εννέα χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης.

Κατά την υπογραφή, ο Διευθυντής της πυροσβεστικής εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Δήμο Τρίπολης για την άμεση ανταπόκριση και την πολύτιμη συνδρομή του, ενώ από τη σειρά του ο Δήμαρχος Τρίπολης τόνισε: «η εγκατάσταση της νέας μονάδας είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την προστασία του δασικού μας πλούτου όσο και της αίσθησης ασφάλειας των πολιτών. Παράλληλα, δημιουργούνται και νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας έτσι την οικονομία και τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής».