Σάββατο
1
Οκτώβριος
TOP

Κώστας Τζιούμης: «Αξιοποιούμε τη Βιομηχανική μας περιοχή, στέλνουμε μήνυμα υποδοχής για νέες επενδύσεις»

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση είχε ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, όπου ετέθη και το ζήτημα της αναβάθμισης – επέκτασης της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της αξιοποίησης κτιριακών εγκαταστάσεων επιχειρήσεων οι οποίες έχουν ήδη κλείσει, μέσα από τις δυνατότητες που παρέχει ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

Ακολούθως, έγινε συνάντηση με τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδα Καλλίρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της «ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ» κ. Ιωάννη Μπούκη, όπου συζητήθηκαν λεπτομερώς τα προαναγραφόμενα θέματα. Συμφωνήθηκε να γίνει από τον ΣΕΒΙΠΕΤ, μία πλήρης καταγραφή των ακινήτων τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί στη Βιομηχανική Περιοχή, καθώς και των διαθέσιμων οικοπέδων, προκειμένου τα σχετικά στοιχεία να τους αποσταλούν το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι στις συναντήσεις παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ κ. Γιώργος Δημητρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Σαμπράκος.

Ο δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης δήλωσε ότι “ο Δήμος Τρίπολης εργάζεται διαρκώς για την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου, με σκοπό την διασφάλιση της ομαλής μετάβασης του Δήμου στην μεταλιγνιτική εποχή και ένας από τους βασικούς στόχους είναι η επέκταση και η πλήρης αξιοποίηση της Βιομηχανικής Περιοχής, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο καμία μελλοντική επένδυση στην περιοχή μας. Με αυτό τον τρόπο, στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον δήμο μας, για τον οποίο ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον.”